23948sdkhjf

BPI taber millioner på svigt hos underleverandør

Forureningssag fra oktober har kostet virksomheden i omegnen af 20 millioner kroner.

Tre uger i alarmberedskab kan ses i BPIs regnskab for 2017. Indtjeningen i 2017 lander på 2,2 millioner kroner efter skat mod 8,5 millioner kroner i 2016, skriver Jydske Vestkysten.

- Det har været et på mange områder meget specielt år for BPI. Det blev et år, hvor vi satte en historisk aktivitets- og omsætningsrekord, men desværre også et år, hvor vi blev ramt af historisk store udefrakommende udfordringer af nogle dimensioner, vi og branchen ikke har oplevet tidligere, siger administrerende direktør i BPI Jesper Brix til avisen.

Årsagen skal blandt andet findes nogle uger i oktober måned, hvor der var mistanke om forhøjede koncentrationer af stoffet DCB i kemiprodukter fra BPIs underlevrandør BASF – en sag, der ramte bredt i hele Europa og i de virksomheder, som BASF leverer er til.

Det fik omgående Bramming-virksomheden til at sende medarbejderne på fabrikkerne i Danmark og Polen hjem den 10. oktober.

Det betød i sagens natur et produktionsstop frem til 24 oktober, hvor de første produkter blev frigivet igen, og det stop kan ses i regnskabet for 2017.

Sagen om BASF har kostet i omegnen af 20 millioner kroner, vurderer administrerende direktør i BPI Jesper Brix, der også fortæller, at BPI har rejst erstatningskrav mod BASF.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095