23948sdkhjf

Grøn pioner har fart på

Sky-Light producerer selv plastfolie og kan gøre det med en skyhøj genbrugsandel. Det har sat gang i væksten.

Det er fart på hos Sky-Light i Varde, som er en af Danmarks største plastvirksomheder med 22.000 kvadratmeter under tag. Omsætning og overskud vokser. Overskuddet i 2016 lød på 19 millioner kroner og regnskabet for 2017 er næsten lige så godt.

- Det går ret fint. Vi har stille og roligt fået løftet omsætning og resultater de senere år, lyder det fra adm. direktør Søren Kjær Larsen.

Sky-Light i Varde er en af nogle ganske få virksomheder i Danmark, som producerer plastfolie. Det sker på fire store ekstruderingsmaskiner. Der er tale om APET-folie. Den sidste og største af maskinerne er købt i 2014. Det er en imponerende maskine, der fylder en hel produktionshal.

Derudover har Sky-Light en særlig ekspertise. Virksomheden kan producere folie med en meget høj genbrugsandel, helt op til 85 procent.

- Vi var pionerer inden for at få genbrug ind i vores varer. I dag kan vi nøjes med 15-20 procent nyt granulat, når vi blander råvarerne, siger Søren Kjær Larsen. Han ejer virksomheden sammen med sin søster.

Sky-Lights ekstruderingsmaskiner kører hele døgnet og hele året. Ekstruderingsmaskinerne står kun stille for at blive serviceret imellem jul og nytår.

- Der er alt for meget indkøring i at stoppe og starte en ekstruderingsmaskine igen, siger Søren Kjær Larsen.

Folien skibes ud til virksomheder i Danmark og Europa. Mange af slutkunderne lægger stor vægt på foliens gode miljøprofil. Miljø er noget, der tæller i fødevarevirksomhederne.

Termoformning
Samtidig er Sky-Light også producent af termoformede emballager til fødevareindustrien. Faktisk producerer virksomheden over en halv milliard, 500.000.000, emballager om året. Det kræver en stor arbejdsstyrke og et stort lager. Arbejdsstyrken er på 135 i virksomheden. Alene lageret af jomfruelige papkasser fylder to hele produktionshaller.

Sky-Light producerer såvel transparente som gennemfarvede emballager, alle sammen på basis af firmaets egne plastfolier. Medarbejder Hanne Nielsen står eksempelvis og pakker låg i en flot rød farve, som lige er kommet ud af termoformningsmaskinen.

Stor ekstruderingslinje
Sky-Lights største investering til dato er en kæmpe ekstruderingslinje, som Sky-Light købte i 2014. Den kostede 43 mio. kroner inklusive installering.

Det er en imponerende linje i flere etager blandt andet med en stor kran, som hejser råplasten op i store bigbags.

- Den ny linje er mere energieffektiv end de andre linjer. Den bruger mindre energi til tørring af grundmaterialet, fortæller Søren Kjær Larsen.

Digitalisering
Automatisering og digitalisering står højt på Sky-Lights dagsorden.

- Vi vil gerne have et mere smidigt flow af oplysninger med mindre papir. Samtidig arbejder vi med at trække flere informationer ud af vores maskiner, blandt andet for at kunne lave forudseende vedligeholdelse. Når vi samler oplysninger om eksempelvis temperatur, tryk og hastighed i vores maskiner, så kan det hjælpe os til at forstå processen bedre. Vi får et evidensbaseret grundlag at gå ud fra, når vi skal løse problemer, siger Søren Kjær Larsen.

Virksomheden har i år blandt andet investeret i to nye førerløse trucks. De sørger selv for at transportere materialer og emballager frem og tilbage i virksomheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078