23948sdkhjf

Bryggeriforening: Afgift på flaskevand er et vildskud

Det er et vildskud at indføre en afgift på vandflasker, fordi de i forvejen er pantsystemet og bliver indsamlet og genanvend, lyder det fra forening.

Der er mange fine intentioner bag Socialdemokratiets klimaoplæg, som blev lanceret i sidste uge. Det melder Bryggeriforeningen ud i en pressemeddelelse. 

Men desværre rammer et enkelt forslag i oplægget helt skævt, idet det hævdes, at en afgift på vandflasker skulle være godt for miljøet, mener foreningen. 

- Det undrer os, at der bliver sat fokus på plastvandflasker, som allerede er en del af det danske pantsystem, som sørger for at indsamle og genanvende vandflaskerne. Desuden udgør de blot 1,9 procent af al plastemballage i Danmark, mens langt den største del af dansk plastemballage ikke bliver indsamlet og genanvendt, siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald.

Til gengæld vil Bryggerforeningen meget gerne være med til at indføre pant på plastflasker til juice og saft, sådan som det foreslås i udspillet.
- Det er på høje tid at gøre det samme med juice- og saftflasker som med vandflasker; nemlig indsamle og genbruge dem, siger Niels Hald.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14