23948sdkhjf

Guide til grøn genanvendelse har premiere på Plastdagen

50 aktører har i et år arbejdet på ’Forum for cirkulær plastemballages’ anbefalinger til et grønnere plast-Danmark

Når Plastdagen igen trækker hele den danske plastbranche til København - det sker den 17. maj - er der naturligvis ny viden at hente for de fagprofessionelle.

Brancheorganisationen Plastindustrien lancerer sammen med ’Forum for cirkulær plastemballage’ den længe ventede guide, der giver en samlet række anbefalinger til, hvordan Danmark bliver grønt forgangsland på emballagefronten.

I guiden er der fokus på flere typer af plast, fortæller Plastindustriens miljøchef, Christina Busk.

- Vi har fokus på PE, PET og PP, fordi det er disse plasttyper, hvor mængderne er størst i husholdningsaffaldet i dag, og de strømme af plast, vi først og fremmest skal satse på at gøre stærkere, siger Christina Busk.

Guiden lanceres forud for den nye plasthandlingsplan, som man forventer kommer til sommer.

- Guiden er en blandt mange resultater fra forummet, som Plastindustriens input til de politikere, der skal udarbejde handlingsplanen. Vi har arbejdet på den et års tid. Det har været et kæmpe arbejde med involvering af 50 forskellige aktører i otte forskellige arbejdsgrupper, der har involveret alt fra leverandører, NGO’er, politikere, forskere og konsulenter, fortæller miljøchefen.

’Forum for cirkulær plastemballage’ er endt med 12 siders anbefalinger, hvoraf den ene er en designguide.

- Jeg håber, at den kommer ud at arbejde i industrien og bliver et handlingsdokument, ikke et skuffedokument, siger Christina Busk.

Plastbranchen generelt har i lang tid efterspurgt guiden, og Plastindustrien forventer også et stort opbud den 17. maj kl. 10.00, hvor resultaterne fra ’Forum for cirkulær plastemballage’ præsenteres i Industriens Hus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094