23948sdkhjf

Maskinerne er i gang hos Quantafuel

Anlægget skal omdanne plast til diesel. Byggeriet er i gang nu.

Torsdag den 19. april satte Quantafuel gang i byggeriet af deres første fuldskala fabrik til omdannelse af affaldsplast til syntetisk brændstof i GreenLab Skive i Kåstrup nord for Skive.

Byggeriet bliver det første anlæg i Europa og har en såkaldt pyrolyseteknik, som gør det muligt at omdanne et tons affaldsplast til omkring 800 liter syntetisk brændstof, forklarer Rasmus Hvid Kærsgaard, der er ny direktør for Quantafuel Skive og ansvarlig for byggeriet.

- Quantafuel har lavet en langvarig aftale med det verdensomspændende firma Vitol, som vil aftage det syntetiske brændstof til opblanding i diesel og benzin, fortæller han.

CO2-reduktion
Produktionen af syntetisk brændstof fra affaldsplast er en mere grøn produktionsform end normal dieselproduktion, og anlægget i GreenLab Skive vil kunne reducere CO2-udledningen med op til 66 procent i produktionsleddet i forhold til en traditionel dieselproduktion. Ligeledes er der en miljøfordel ved at bruge affaldsplast, som ellers skulle til forbrænding.

Det er entreprenørfirmaet Ginnerup A/S, som har totalentreprisen og står for opførelsen af byggeriet. Byggeriet forventes færdigt i efteråret 2018. Efterfølgende kommer der en test- og indkøringsfase, inden produktionen går i gang.

Fakta om Quantafuel

  • Quantafuel har udviklet en teknologi til at omdanne plastaffald til syntetisk brændstof.
  • Den kommende fabrik i GreenLab Skive vil kunne bearbejde 60 tons affaldsplast om dagen, hvilket på årsbasis vil give15 mio. liter højkvalitetsbrændstof.
  • Anlægget udgør en samlet investering på 100 mio. kr. og vil betyde omkring 20 nye permanente arbejdspladser. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078