23948sdkhjf

Genavendt plastik ind i designermøbler

Indsamlet plast fra verdenshavene bliver lige nu testet i fremstillingen af stole.

Hos Letbæk Plast i Vestjylland har man i årevis arbejdet med genanvendt plast i produktionen af rør, kabler og brønddæksler.

Nu har virksomheden kastet sig ud i en ny opgave, hvor æstetikken i højere grad er i højsædet og arbejder nu på at udvikle skalstole i plastmateriale, der allerede har haft en levetid.

Det skriver Jyske Vestkysten.

Projektet skal ende ud i sprøjtestøbte skalstole i plastmateriale, der stammer fra kasserede fiskenet indsamlet på kyster og i havene. Det kræver en ny teknik og håndtering af plasten, siger direktøren.

- Det er rigtig svært at sprøjtestøbe i det her plast. Den plast, der indgår i fiskenet, har et lavt smeltepunkt og er beregnet til at blive presset ud i en tyktflydende form. Sprøjtestøbning kræver meget mere tyndtflydende plast, og det er det her som udgangspunkt ikke, så vi er ved at udvikle nye opskrifter, siger Michael Bayer Thomsen, der er direktør i Letbæk Plast.

Baggrund i møbler
Direktøren har en baggrund i møbelbranchen, og han har trukket i nogle tråde for at få drømmen om de bæredygtige møbler ud over stepperne. Lige nu er han i dialog med møbelfirmaet Wehlers, oplyser direktøren.

I forvejen leverer Letbæk Plast dupper til Wehlers-møblernes bordben.

- Det kan se ud som en lille ting. Men de har overbevist dem om, at vi kan, siger Michael Bayer Thomsen.

De første stole forventes at være klar i begyndelsen af 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093