23948sdkhjf

Mindre plast på Lidls hylder

Supermarkedskæden vil skære i plastforbruget på egne mærker med 20 procent.

Sugerør, poser om frugt og grønt og engangsbestik. Det er fremover nogen af de plastvarer, som kunderne må spejde langt efter i discountkæden Lidl.

Kæden lancerer en plaststrategi med det overordnede mål at reducere kædens plastforbrug med 20 procent frem mod 2025. En reduktion der får betydningen af anvendt plast på kædens egne mærker i sortimentet.

- Med den nye strategi tager vi et stort skridt fremad mod at begrænse vores påvirkning på miljøet med et mindre plastforbrug og et øget fokus på en cirkulær livscyklus for emballage, hvor genbrug, nedbrydelighed og genanvendelse er meget vigtige faktorer, siger administrerende direktør i Lidl Danmark Dirk Fust.

Papir erstatter plast
Lidl har besluttet, at senest i 2025 skal 100 procent af plastemballagen i kædens egne mærker kunne genanvendes eller genbruges. Hvor dette ikke er muligt, skal den benyttes som energikilde, lyder det i en pressemeddelelse.

Det betyder blandt andet, at engangsindkøbsplastikpose også fases ud i løbet af 2018 og erstattes med poser af papir. De plastikposer, der stadig tilbydes kunderne, vil være fremstillet af genanvendt plast.

Lidl har indtil nu skåret ned på emballagen på kaffekapsler og nødder. På nødder har Lidl reduceret emballagens størrelse og dermed nedsat forbruget af plast med 20 procent på denne varegruppe.

Fakta

  • Sugerør, poser om frugt og grønt og engangsbestik. Det er fremover nogen af de plastvarer, som kunderne må spejde langt efter i discountkæden Lidl.
  • Kæden lancerer en plaststrategi med det overordnede mål at reducere kædens plastforbrug med 20 procent frem mod 2025. En reduktion der får betydningen af anvendt plast på kædens egne mærker i sortimentet.
  • Lidl har i 2018 indført bæreposer af papir som alternativ til engangsplastikposer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125