23948sdkhjf

Millioner i nettet hos Plastix

Firmaet regner med flere ansatte til fabrikken i Lemvig.

Plastix, som producerer plastråvarer af blandt andet brugte fiskenet, plastfibre og hård affaldsplast har netop gennemført en kapitalrejsning på 25 millioner kroner lån fra Den Grønne Investeringsfond og investeringer fra to tidligere Axcel-partnere, Jacob Thygesen og Lars Thomassen.

Plastix vil med den nye kapital øge produktionskapaciteten og tillige udvide muligheden for at genbruge mere forarbejdningskrævende plastaffald samt opnå et bredere sortiment af plastråvarer til den stigende efterspørgsel på genbrugsplastråvarer.

Forarbejde affald
Plastix har gennem de seneste fem år udviklet og opbygget et plastgenbrugsanlæg i Lemvig hvor plast-affald kan fraktioneres, neddeles, vaskes, tørres og ekstruderes til plastråvarer der reducerer miljøbelastningen af CO2 med op til 95 procent.

Det betyder, at Plastix kan modtage forarbejdningskrævende plastaffald og omdanne det til plastråvarer af høj kvalitet. Plastix’ produktionskapacitet på fabrikken i Lemvig er pt. på ca. 8.000 tons årligt med mulighed for at øge til 25.000 tons.

Plastix gennemgår en hastig omstilling fra udviklings- til kommercialiseringsfasen, og leverer i stigende omfang genbrugsplast til de virksomheder, som går forrest med at integrere genbrugsplast i deres produkter. For Lemvig og lokalområdet betyder kapitalrejsningen en forventet stigning i antallet af medarbejdere fra 25 til 40 inden for de kommende år.

Genanvendelse af plast er som aldrig før en del af den globale dagsorden
Med FN’s Verdensmål, Kinas importstop for halvdelen af verdens plastaffald fra 1. januar 2018 og lanceringen medio januar 2018 af EU’s Plaststrategi, er behovet for løsninger til genbrug af plastaffald accelereret.

- I takt med indfasningen af den nye genanvendelsesstrategi for plastaffald, vil efterspørgslen på løsninger og forretningsmodeller som Plastix’ stige. Vi er overbeviste om, at genanvendelse af plast kan blive en rigtig god forretning. Og kan danske virksomheder blive blandt de store aktører, får vi ikke kun store miljømæssige gevinster men også store samfundsøkonomiske gevinster, siger Line Lundbye fra Danmarks Grønne Investeringsfond.

- Kapitaltilførslen giver os mulighed for at blive en førende europæisk leverandør af kvalitets genbrugsplast på et tidspunkt, hvor det at have en genbrugsløsning og kunne dokumentere sit carbon footprint i stigende grad vil blive vores kunders ”license to operate”, udtaler Plastix’ direktør Hans Axel Kristensen.

Kilde: \ritzau\

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172