23948sdkhjf

Plastsortering vinder frem i København

Københavnerne er blevet bedre til at sortere deres affald. Især bioaffald og plastik er gået frem.

Københavnerne har taget den nye affaldssortering til sig, hvis man skal tro den seneste opgørelse over indsamlet husholdningsaffald i 2017.

Opgørelsen viser at 38 procent af alt indsamlet affald blev genanvendt i 2017, mod 35 procent året før.

Fremgang i plast og bioaffald
Stigningen skyldes til dels sortering af bioaffald og dels en stor fremgang i sortering af plastik. I 2016 blev der indsamlet 1.612 ton plastik, og i 2017 blev der indsamlet 2.217 ton.

En af årsagerne til den øgede mængde plastik er, at kommunen har åbnet for indsamling af både blød og hård plast, hvilket letter sorteringen for københavnerne. Og netop plasten spiller en afgørende rolle for miljøet, da det udleder store mængder CO2 ved forbrænding.

- Det husholdningsaffald vi kan genanvende, skal vi genanvende. Vi skal blive stadig bedre til at udnytte vores affald, så flest mulige ressourcer bliver genanvendt og mindst muligt forbrændt. En høj genanvendelse skåner miljøet og sikre vores ressourcer i fremtiden, men det kræver at københavnere fortsætter den gode stime, og at vi politikere bliver endnu skarpere på bæredygtige løsninger, siger Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fra Københavns Kommune.

Ifølge Ressource- og affaldsplanen for 2013-2018 er målet at nå en genanvendelsesprocent på den samlede mængde husholdningsaffald på 45 procent ved udgangen af 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078