23948sdkhjf

Dansk Gummi satser på mere vækst

Dansk Gummi Industri havde sit hidtil bedste år i 2017, og virksomheden satser på fortsat høj vækst frem mod 2020

Dansk Gummi Industri i Kolding har præsteret vækst i en årrække. Siden starten af 90’erne er medarbejdertallet øget fra otte til i dag 32 ansatte. 2017 blev virksomhedens hidtil bedste år med en omsætningsfremgang på 10 procent og et resultat før skat på over fem millioner kroner.

Brødrene Christian og Peter Thomsen, der står i spidsen for familiefirmaet, satser på yderligere vækst.

- Vi har en ambitiøs strategi. Vi forventer ret høj vækst frem mod 2020, og vi har købt jord, så vi kan bygge et par fabrikker mere, lyder det fra Christian Thomsen, administrerende direktør.

Firmaet er bygget op på produktion og salg af gummiprodukter, og i 2009 startede firmaet desuden en polyurethan-fabrik, som også er blevet en succes.

Vind, møbler og fødevarer
Virksomheden fremstiller formstøbte gummi- og polyurethan-produkter til en lang række industrier, blandt andre vindmølleindustrien, møbelindustrien, mineindustrien og fødevareindustrien. Til vindmølleindustrien producerer firmaet for eksempel mange gummidele, der bruges under transport af vinger og andre vindmølledele. Til fødevareindustrien er det for eksempel mange polyurethan-valser. Firmaet er den eneste fødevaregodkendte virksomhed i Danmark til fremstilling af polyurethan-valser. Til mineindustrien drejer det sig især om vibrationsdæmpere.

Et af de største enkelte produkter, som firmaet har produceret, er en kæmpe pakning i polyurethan, som blev brugt, da den københavnske metro blev boret. Pakningen havde en diameter på 6,8 meter. Den blev støbt i flere sektioner, som derefter blev sat sammen.

Gummiprodukterne bliver fremstillet i presser under tryk og under høje temperaturer. Det kaldes vulkanisering.

Dansk Gummi Industri har en maskinpark, der både består af splinternye Baulé-maskiner og af gamle, veltjente presser.

- Vi har mange presser, og det gør os fleksible. Man skal ikke tage fejl af, at mange af de gamle maskiner er meget præcise og driftssikre, og så er de betalt, griner Christian Thomsen.

Arbejdskraft en udfordring
En af virksomhedens største udfordringer er at finde arbejdskraft.

- Det er svært at få ansat de rigtige. Det er en udfordring i Trekantområdet. Vi har heldigvis en bredt sammensat medarbejderskare, hvor nogle har været her i over 30 år. Vores industri kan man ikke blive uddannet til, men har man viljen, så skal vi nok få lært folk det, siger Peter Thomsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094