23948sdkhjf

To ministre vil EPS-affald til livs

Nyt projekt skal klarlægge, hvor affaldet er, og om det kan bruges bedre.

Ministrene for henholdsvis miljø, fødevare og fiskeri Esben Lunde Larsen og Karen Ellemann har ved fælles hjælp søsat et projekt, der skal komme problemet med EPS-affald på de danske strande til livs.

Det oplyser Miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Projektet skal se på, hvor meget EPS-materiale der findes i kyst- og havmiljøet i hele Østersøområdet, og hvorfra det stammer.

- Vi bruger flamingoplast til mange formål i Danmark. Både i byggeriet, i cykelhjelme og som emballage gør materialet stor gavn, men ligesom alle andre plasttyper har flamingoplast intet at gøre i vores natur eller have. Nu vil vi have undersøgt, hvor stort problemet er, og om der er bedre måder at bruge og genbruge materialet på, siger Esben Lunde Larsen.

Problemet er nok ikke i Danmark
Hos Plastindustrien – de danske plastvirksomheders brancheorganisation – ser man positivt på undersøgelsen. 

- Vi har en formodning om, at en stor del af den EPS-plast, vi finder i naturen, ikke stammer fra Danmark, men derfor skal problemet løses alligevel, og det bidrager vi meget gerne til, siger administrerende direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup.

Projektet er en del af indsatsprogrammet under Danmarks Havstrategi I. Projektet vil ligeledes bidrage til udvikling og implementering af Helcom handlingsplan for marint affald, hvor Danmark har påtaget sig rollen som ”lead country” for dette tiltag.

- I Danmark har vi heldigvis en plastindustri, som aktivt medvirker til omstillingen af en mere cirkulær økonomi, og den danske plastindustri har længe haft fokus på genanvendelse af EPS-plast. Samtidig er det nødvendigt at huske på, at plastaffald kan stamme langvejs fra. Det er derfor positivt, at dette projekt er et regionalt projekt, som dækker hele Østersøen, siger Esben Lunde Larsen.

Projektet vil løbe indtil marts 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5