23948sdkhjf

De søger praktik til helt nye plastingeniører

VIA University College Horsens siger om nogle måneder goddag til en række nye maskiningeniørstuderende med speciale i plast.

En helt ny uddannelse som maskingeniør med speciale i plastteknologi ser snart dagens lys. Uddannelsen er et led i VIA Engineerings strategi om at imødekomme den stigende mangel på ingeniører med plastkompetencer.

Derfor har maskiningeniøruddannelsen på VIA valgt at etablere en plastspecialisering, som er forankret på de to sidste semestre af uddannelsen som maskiningeniør.

I foråret starter de første studerende på disse to sidste semestre. Det betyder, at VIA Horsens, der faciliterer uddannelsen, sammen med brancheorganisationen Plastindustrien er gået i brechen for at finde praktikpladser til de studerende, der ønsker sig en fremtid indenfor plastbranchen.

Kombination af polymer og komposit
- Indholdet i specialiseringen vil være en kombination af både polymerer og kompositter. Indholdet i kurserne indenfor polymerer vil være en kombination af de traditionelle plastkompetencer, hvor egenskaber, produktionsprocesser, værktøjer og teknologier er i højsædet sammen med mere avancerede simuleringsværktøjer til formfyldning og værktøjsvalidering, forklarer uddannelsesleder Carsten Nielsen fra VIA Horsens.

Indenfor kompositfagene vil der være fokus på både materialekendskab, beregning og fremstillingsteknologier, men også anvendelse af de nyeste simuleringsværktøjer til at verificere styrken og stivheden i den analyserede struktur.

Den indlærte teoretiske viden fra kurserne vil blive anvendt direkte på virkelige problemstillinger fra industrien igennem dels et semesterprojekt på de studerendes 6. semester, samt et afgangsprojekt på 7. semester.

- Disse to projekter må meget gerne etableres i samarbejde med en virksomhed, siger Carsten Nielsen, der dermed opfordrer fremstillingsvirksomhederne i plastbranchen til at byde ind med projekt-muligheder til de studerende.

Praktik i efteråret
De studerende vil alle, uanset specialeretning, gennemgå en basisuddannelse som traditionel maskiningeniør.

På deres 5. semester skal alle de studerende i ingeniørpraktik et halvt år. Her vil det være oplagt at finde en praktikplads i en plastproducerende virksomhed, forklarer uddannelseslederen.

- De første studerende skal i praktik fra efteråret 2018 og er tilbage på uddannelsen og følger plastspecialiseringen fra forårssemestret 2019. De første maskiningeniører med plastspecialisering fra VIA Engineering dimitterer i januar 2020.

VIA Horsens oplever allerede nu interesse fra studerende, der er interesseret i at gå plastvejen. Eleverne er allerede på vej ud for at søge praktikplads.

- Vi håber, at vi kan finde plastvirksomheder, der er parate til at tage de studerende ind som ingeniør-praktikanter i efteråret ’18. Målet er, at de studerende efter praktikken fastholder tilknytningen til plast-virksomheden bl.a. ved at løse opgaver, der er stillet af virksomheden, siger Carsten Nielsen.

Der skal findes ’gode matches’ mellem virksomheder og studerende, så virksomhederne allerede fra praktikkens start oplever, at de studerende kan bidrage til at løse opgaverne i virksomheden.

- På det sidste år af uddannelsen får de studerende meget ny viden om plastmaterialer, fremstilling og simulering, som de kan bringe med til virksomheden, ligesom vi håber, at de kan bringe ny viden med tilbage til uddannelsen.

VIA Horsens og de studerende vil i de kommende måneder tage kontakt til en række plastvirksomheder, og modtager gerne henvendelser fra virksomheder, der er interesseret i at høre mere. Carsten Nielsen kan kontaktes på tlf. 87554427.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11