23948sdkhjf

Græsk sundhedsreform rammer Coloplast-regnskab

Omsætningen steg i starten af året for Coloplast, men en sundhedsreform i Grækenland skæmmer tallene.

Coloplast, der producerer udstyr til sundhedsindustrien, har kæmpet med en græsk sundhedsreform i de første tre måneder af sit regnskabsår. De græske problemer holder resultaterne tilbage og mindsker forventningerne til hele året.

Det viser Coloplasts regnskab for første kvartal.

Samlet steg Coloplasts omsætning i danske kroner dog med fem procent til 3,995 milliarder kroner sammenlignet med sidste år.

- Den organiske vækst var negativt påvirket af prisreformer i Grækenland, særligt i sårplejeforretningen, skriver Coloplast.

Sårplejeforretningen er da også det sorte får i regnskabet. Som eneste division voksede forretningen ikke, men gik tilbage med ni procent til 473 millioner kroner i omsætning.

Til gengæld var der pæn vækst inden for divisionerne "Stomi" og "Kontinens".

- Vi leverer et solidt resultat i årets første kvartal og får en god start på regnskabsåret.

- Mange af vores større markeder gør det godt, og generelt leverer vi flotte resultater på Stomi, Kontinens og Urologi. Vi leverer blandt andet tocifret vækst i USA, og vi ser fortsat et øget momentum på det amerikanske marked, skriver Lars Rasmussen, administrerende direktør i Coloplast, i regnskabet.

For hele året venter Coloplast nu, at den organiske omsætning i kroner, altså vekslet fra udenlandske valutaer og uden opkøb, vil stige med 5-6 procent.

Det er en spids lavere end oplyst ved årsregnskabet.

- I forventningerne er der indregnet en negativ effekt på 100 millioner kroner som følge af patentudløbet på SpeediCath standardkatetre og effekten af en omfattende sundhedsreform i Grækenland på 100 millioner kroner, skriver Coloplast i regnskabet.

Aktiemarkedet er ikke imponeret over nyhederne fra regnskabet og sender Coloplasts aktier ned med omkring fire procent torsdag.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.548