23948sdkhjf

Plastspecialist scanner i eget hus

HN Group i Billund har investeret i eget udstyr til 3D-scanning af sprøjtestøbte komponenter.

Det kræver topkvalitet at levere sprøjtestøbte og thermoformede plastemner til industrier som medico, fødevarer, legetøj, elektronik, biler, vindmøller samt gas- og vandteknik.

Det gør HN Group i Billund, som i dag også fungerer som sparringspartner for mange industrivirksomheders R&D-afdeling.

HN Group har over en længere periode brugt målevirksomheden Zebicon A/S til at 3D scanne emner for både udviklings- og kvalitetsafdelingen. Gennem de sidste 5-7 år har HN Group mærket et stigende behov for at levere komplette målerapporter sammen med de fremstillede emner samt under validering af værktøjer.

- Et stigende behov for agilitet og hurtig reaktionsevne har ført til, at vi selv har været nødt til at investere i tilsvarende måleudstyr. HN Group har i dag en ATOS ScanBox 4105, som er en fuldautomatisk 3D scanner, siger direktør for salg og marketing i HN Group, Allan Hansen.

Forudser bedste 'fit'
Både HN Group og kunderne kan mærke en effekt af, at plastvirksomheden har en 3D scanner i huset. Allan Hansen påpeger, at HN Group har fået enorm god feedback fra kunderne for at kunne levere hurtige best-fit analyser af first out of tool opmålinger.

En best-fit analyse viser en farvesammenligning af det scannede emne og CAD-parten. Analysen giver et hurtigt og visuelt indblik i, hvor tæt det første emne er på det færdige emne, og hvor stor opgaven er, som venter forude.

- For HN Group er det en stor fordel at have sit eget måleudstyr. Det gør, at ressourcerne kan disponeres fra dag til dag efter, hvad der er vigtigst. Så længe vi holder os inden for tidsrammen, giver det mulighed for at tilrette værktøjer forud, hvis der opstår store overraskelser på fx kast eller dimensionsstabilitet, siger Allan Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111