23948sdkhjf

Minister: Vi sætter turbo på dansk handlingsplan for plast

Ny plaststrategi fra EU skal føre til mindre plastaffald og mere genanvendelse. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen hilser strategien velkommen og vil følge op med en national plasthandlingsplan.

EU’s længe ventede plaststrategi blev tirsdag præsenteret i Bruxelles. Og den ser lovende ud, mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

- Strategien sætter fokus på mange af de samme udfordringer, som jeg er optaget af. Jeg er glad for, at EU har stærke visioner for fremtidens plast, hvor vi i 2030 skal genanvende mindst halvdelen af alt plastaffald og sikre, at al plastemballage kan genbruges eller genanvendes let, siger han i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

- I det hele taget har vi alt for meget plastaffald, og vi skal blive bedre til at genanvende det gennem et velfungerende marked for genanvendt plast. Det er et område, hvor der er enormt potentiale, som vi bedst løfter på EU-niveau.

- Dette er også en dagsorden, hvor vi alle har mulighed for at spille en aktiv rolle med de valg, vi træffer hver dag som forbruger. Det er derfor vigtigt, at vi kan foretage oplyste valg, når vi bruger plast i dagligdagen, så det ikke unødigt ender som affald, siger Esben Lunde Larsen.

National plan skal følge op
Esben Lunde Larsen har tidligere meldt ud, at regeringen ønsker en national plasthandlingsplan som opfølgning på EU’s plaststrategi. Det arbejde sættes der nu turbo på.

- Både et samlet EU, men også Danmark, skal simpelthen blive bedre til at beskytte natur og miljø mod plast. EU lægger op til en række indsatser fra medlemslandenes side. Jeg har hele tiden ment, at det er nødvendigt, at vi fra dansk side følger op med en national handlingsplan. Det giver mening at gå i gang nu, hvor den europæiske strategi er på plads. Jeg glæder mig over, at der er bred opbakning til den dagsorden i Folketinget, og jeg vil inden længe indkalde alle partier til en drøftelse af indholdet i en national plasthandlingsplan, siger han.

Læs EU’s plaststrategi på Kommissionens hjemmeside. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095