23948sdkhjf

Ambu får hurtigt USA-ja efter milliardopkøb

Medicoproducenten skal betale 10 mio. euro efter at have modtaget en godkendelse fra de amerikanske myndigheder

Medicoproducenten Ambu får FDA-godkendelse på engangs-koloskop i USA før tid. Dermed er firmaet klar til at tage hånd om 15 millioner årlige procedurer inden for koloskopi på det amerikanske marked.

- Vi er meget tilfredse med godkendelsen fra FDA, som vi ser som et klart signal om, at der er et behov for at addressere risikoen for krydskontaminering ved endoskopi-procedurer, siger Lars Marcher, administrerende direktør for Ambu, i en pressemeddelelse og tilføjer:

Ambus køb af Invendo og milestone-betalinger

Ambu købte i oktober tyske Invendo Medical for 225 mio. euro (1,674 mia. kr.).  

Købet skete på gældsfri basis ved en betaling af 115 mio. euro kontant ved købet plus yderligere op til 110 mio. euro i betingede betalinger. De betingede betalinger udgøres af op til 70 mio. euro i milepælsbetalinger baseret på FDA-godkendelse og earn-out-betalinger op til 40 mio. euro over en fireårig periode. 

Det tyske selskab har blandt andet udviklet en platform for gastrointestinale engangsprodukter. Dengang var forventningen, at et af disse – det omtalte HD-kolonoskop – ville blive CE-mærket og godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, i regnskabsår 2017/18. Det er altså nu sket med den omtalte milepælsbetaling på 10 mio. euro. til følge.

Læs mere: Milliardopkøb giver Ambu ”et kæmpe løft”

- FDA-godkendelsen markerer en positiv opgradering af vores forretningspotentiale.

Med produktet aScope er Ambu allerede aktiv inden for engangsprodukter til bronkoskopi (visualisering af luftvejene), et marked hvor der årligt udføres cirka fem millioner procedurer globalt, og hvor firmaet har solgt mere end 700.000 skoper siden lanceringen i 2013. 

Etablerer skalerbar produktion
Efter opkøbet af tyske Invendo Medical, og firmaet platform inklusiv koloskopet, i oktober 2017, har Ambu påbegyndt etableringen af en skalerbar produktion og forsyningskæde for at kunne imødekomme efterspørgslen.

- I løbet af andet halvår af dette finansår planlægges igangsættelse af før-markedsaktiviteter i samarbejde med udvalgte hospitaler i USA, skriver Ambu i pressemeddelelsen.

Som en konsekvens af FDA-godkendelsen vil Ambu som planlagt i forbindelse med Invendo-opkøbet foretage en milestone-betaling på 10 mio. euro (74 mio. kr.) i 2. kvartal 2017/18. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063