23948sdkhjf

Esben Lunde vil se på genanvendelse af eternitplader

Miljøminister Esben Lunde Larsen går nu ind i sagen om eternitplader, der forveksles med asbestplader og derfor ikke genanvendes. De ender i stedet på deponi, og det er ikke optimalt, fordi pladerne er egnet til at blive genanvendt.

Nu vil ministeren undersøge, hvordan pladerne bedre kan blive skelnet fra hinanden, skriver Esben Lunde Larsen (V) i et brev til det kommunale affaldsselskab AFLD. Det oplyser Dansk Affaldsforening.

AFLD henvendte sig i oktober måned til ministeren og gjorde opmærksomhed på, at de asbestfri eternitplader ikke blev genanvendt optimalt, fordi de af sikkerhedsmæssige hensyn deponeres. Det sker på trods af, at eternitpladerne ikke udgør en risiko, men blot forveksles med asbestplader.

Og det vil ministeren nu finde en løsning på, siger han. 

- Jeg ser derfor positivt på jeres forslag og vil bede Miljøstyrelsen om at tage kontakt til jer og igangsætte et samarbejde for at få afdækket problemstillingerne omkring håndtering af tagpladerne nærmere i forhold til indhold af farlige stoffer, identifikation af pladerne og muligheder for genanvendelse på baggrund af eksisterende viden, skriver Esben Lunde Larsen i brevet til AFLD. 

Jacob Hartvig Simonsen, direktør i Dansk Affaldsforening, hilser meldingen velkommen.

- Vi er langtfra i mål, men det er positivt at ministeren vil sætte skub i arbejdet med at sikre, at vi fremover kan genanvende tagplader uden asbest, i stedet for at de i dag deponeres uden grund, siger han.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156