23948sdkhjf

Minister svarer på kritik om PVC-afgifter

Afskaffelsen betyder intet for adfærden, lyder det fra politisk side.

Den droppede afgift på PVC fik en hård medfart af Det Økologiske Råd, da sekretariatslederen kaldte den et ”tilbageslag for miljøet’ og sagde, at det ville give producenterne et incitament til at øge mængden af PVC i produkter.

- Nu styrker man i stedet de sorte produkters konkurrenceevne, skrev Christian Ege i en pressemeddelelse.

Nu svarer Skatteminister Karsten Lauritzen (V) på kritikken ogoplyser over for Folketingets Miljøudvalg, at der er udarbejdet en faglig vurdering af afgiften på PVC og ftalater, og det er baggrund af denne vurdering, at afgiften afskaffes, skriver byggemediet bygtek.dk

- Behovet for PVC-afgiften er aftaget med årene i takt med en faldende anvendelse af særligt fire problematiske ftalater. Det skyldes blandt andet, at flere af ftalaterne er blevet klassificeret af EU som farlige for reproduktionen samt anden EU-regulering, oplyser Karsten Lauritzen videre.

Han mener dermed ikke, at afgiften har noget at sige i forhold til mængden af anvendt PVC.

- Afgiften giver således ikke incitament til at mindske indholdet af ftalater i et afgiftspligtigt produkt eller til at skifte til mindre problematiske ftalater. Afgiftens adfærdsregulerende effekt er derfor begrænset, påpeger skatteministeren.

Ministeren oplyser i øvrigt, at den nu afskaffede afgift var omstændig for erhvervslivet at arbejde med og kostede op i mod otte millioner kroner om året i administration.

Kilde: http://bygtek.dk/artikel/pcb-og-miljoegi...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078