23948sdkhjf

Holbæks valgplakater bliver genanvendt

Som eneste sted i landet genanvender man i Holbæk Kommune valgplakaterne efter valget.

Selv om valget for mange kandidater ved kommunalvalget er tabt, behøver valgplakaterne ikke at være det. Hvor mange kandidater og deres hjælpere landet over smider de nedpillede valgplakater direkte i småt brændbart på genbrugspladserne, samler man i Holbæk Kommune de brugte valgplakater ind på forsyningsselskabet Fors A/S’ genbrugspladser.

- Vi ser potentiale i at genanvende plasten fra valgplakaterne, fordi det er et stort antal. Der hænger jo rigtig mange bare i vores kommune. Hvis det blev udbredt til hele landet, kunne det gøre en endnu større forskel for miljøet, fortæller Annette Vangslev, der er chef for affald hos Fors A/S i en pressemeddelelse.

Valgplakaterne er ofte trykt direkte på det, der hedder kanalplast. Det er ren plastik, og kan derfor genanvendes. Det kan for eksempel være til andre plakater eller til plastik, der bruges til at lave nye produkter af.

Miljøet vinder
Én af initiativtagerne til projektet er SF’s formand i Holbæk Bente Röttig. Hun var hurtig til at se gevinsten for miljøet.

- I SF er vi virkelig glade for dette fantastiske initiativ, da jeg har konstateret, at der langt de fleste steder hænger valgplakater, der er lavet af plastik. Jeg håber virkelig, at alle parti-aktive uanset politisk farve vil bakke op om det til gavn for vores fælles miljø, fortæller Bente Röttig.

I Holbæk Kommune vil der på Holbæk Genbrugsplads og Tornved Genbrugsplads stå en særlig container udelukkende til valgplakater frem til den 3. december. Partierne har ifølge loven otte dage til at tage plakaterne ned.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078