23948sdkhjf

Salling Plast har investeret millioner i Hviderusland

Fire millioner euro har Salling Plast investeret i Hviderusland - de ansatte er håndplukkede.

Salling Plast har i Hviderusland investeret fire millioner euro til indkøb af bygninger, renovering samt til selve produktionsanlægget, som er en kopi af det danske. Ganske få maskiner er importeret fra Danmark, og hovedparten af produktionsmaskinerne er produceret i Orsha.

- Hviderussere er dygtige håndværkere. De er ikke så gode til at få stukket en tegning i hånden, og skal have mere vejledning end håndværkerne derhjemme, men de fleste er ganske dygtige med deres hænder, siger fabriksdirektør Kresten Meyer.

Ansatte, alfa og omega
Gode og engagerede medarbejdere er ifølge Kresten Meyer alfa og omega for at få succes i Hviderusland. Det gælder især virksomhedens jurist, hvis arbejde, kendskab til den hviderussiske lovgivning og generelle troværdighed er en absolut nødvendighed for en udenlandsk virksomhed med planer om at etablere sig i Hviderusland.

Hovedparten af virksomhedens 50 ansatte er mere eller mindre håndplukket i Kresten Meyers netværk eller er kommet til efter anbefalinger fra virksomhedens medarbejdere. Hovedparten af medarbejderne har derudover været til oplæring i Ranum i Danmark, og det har ifølge Kresten Meyer givet bonus ikke blot for virksomheden men også medarbejderne, da oplæring i Danmark er med til at gøre medarbejderne dygtigere rent fagligt, men også skaber en bedre forståelse for danske krav og dansk måde at tænke på.

Direktør skiftede kurs
Kresten Meyer er landbrugsuddannet og har tidligere drevet en stor udenlandsk-ejet kolkhos i Hviderusland. Han havde aldrig drømt om at udskifte landbrugsarbejdet med en stilling i plastindustrien, men er i dag glad for den dag i 2013, hvor Salling Plast kontaktede ham og senere tilbød ham jobbet som direktør for fabrikken i Hviderusland.

- Jeg anede intet om produktion af plastmuffer, men fandt hurtigt ud af, at det er en ganske enkel og logisk produktion, Jeg svinger godt med Salling Plasts ejere, og har et fint forhold til mine ansatte. Vi udvider produktionen mere eller mindre hele tiden, så det hele går den rette vej. Vi havde ikke regnet med, det ville blive så stort, siger en veltilfreds Kresten Meyer.

Flere udvidelser på vej
Salling Plasts hviderussiske eventyr har foreløbigt kun budt på succes og ekspansion. Virksomheden skal i det kommende år udvide produktionsanlægget med nye lagerbygninger.

En udvidelse som er nødvendig for at tilfredsstille et stigende eksportbehov til især markederne i øst. 

På nuværende tidspunkt bliver ca. 70 procent af produktionen i Orsha eksporteret til Vesteuropa og Danmark, resten til markederne i øst. Her er det Kasakhstan, der p.t. er den største aftager af virksomhedens produkter.

Produktionsudvidelser og stigende eksport til øst vil der formentlig blive mange flere af i fremtiden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079