23948sdkhjf

Snedkervirksomhed rammer vækståre med komposit

Boye Inventar oplever af flere kunder efterspørger løsninger i det alsidige materiale.

Hos den midtjyske snedkervirksomhed, Boye Inventar, har de kastet deres kærlighed på kompositmaterialer, hvor mulighederne for specialdesign er store. En stadig større del af ordrerne bliver lavet i netop komposit, og senest har virksomheden fået en stor ordre på specialkøkkener, efter kunden havde hørt om deres arbejde.

Boye Inventar står også bag en specialdesignet bordplade i det klassiske yin- og yangmønster. Men det populære materiale kan også bruges til større projekter som for eksempel en gangtunnel under Kongebrovej i Kolding, forklarer direktøren.

– Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad vi kan producere i de her materialer. Vores kunder ved, de kan komme til os med en løs idé, og i fællesskab finder vi frem til et godt resultat. Her ville andre virksomheder måske sige nej, fordi det bliver for alternativt. Men det er det, der gør det sjovt at gå på arbejde hver dag, siger Mikael Boye. 

Holder længer end træ og laminat
Og noget tyder på, at det ikke kun er hos Boye og Co. i Langå, at kompositten har gjort sit indtog. Konjunkturerne i byggeriet fortsætter deres opadgående kurve, og det giver plads til at arbejde med nye materialer og sammensætninger, forklarer en der forhandler kompositmaterialet.

- Efterspørgslen er exceptionel stor, og vi ser i øjeblikket en lodret opadgående kurve i salget, fordi det nu kan være med rent prismæssigt i forhold til andre materialer som for eksempel træ og laminat, fortæller Carsten Wiingaard Christiansen, der er produktmanager hos Vink, der forhandler materialet Kerrock.

Ifølge ham har materialet det klare fordel, at det spænder bredt i anvendelsen, og ikke kræver ret meget vedligehold i sin levetid.

– Kerrock er godkendt til fødevarekontakt, som gør det utrolig velegnet til køkkenbrug eller  i fødevarebranchen. Derudover er det utrolig holdbart og nemt at vedligeholde. Selv efter mange års brug, er det muligt at pudse materialet op, og det vil igen fremstå som nyt. Levetiden er derfor væsentlig længere end traditionelle materialer som laminat og træ, forklarer Carsten Wiingaard.

Tør og skal sige ja
Gennem årene er begejstringen kun vokset, og kompositmaterialerne spiller en vigtig rolle for direktør Michael Boyes visioner og fremtidsplaner for den erfarne snedkervirksomhed.

– Vores mål er at blive den foretrukne leverandør til specialdesignede og kundetilpassede løsninger i både træ, laminat og særligt komposit. Vi tør, og vi skal, sige ja til de ordrer, som andre virksomheder er skeptiske overfor, slutter Micahel Boye.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094