23948sdkhjf

Industri 4.0 skal ned i øjenhøjde

Industri 4.0 bliver let meget højtravende, men det behøver det ikke at være. Derfor præsenterede Andertech deres seneste Whisper 4.0 procesovervågning ved et hands-on arrangement

Lad os plukke de nemmeste frugter først og udnytte alle de data, som vores almindelige maskiner indeholder. Eller sagt på en anden måde: Glem de store forkromede visioner og skab værdi ud af den teknologi, der allerede er tilstede i virksomheden.

Sådan er tilgangen til Industri 4.0 fra den danske virksomhed, Andertech A/S som for at sætte handling bag ordene over to dage, 31. oktober og 1. november, inviterede alle til med egne øjne at se, hvordan man knytter maskiner sammen med virksomhedens Whisper 4.0 procesovervågning.

Drop dyre investeringer
Industri 4.0 er den fællesbetegnelse som siden 2011 har forsøgt at rumme den fremtid, som alle producerende industrier er eller så småt må i gang med for at favne fremtiden. Den røde tråd er Internet of Things (IoT).

- Men det betyder ikke, at man som producerende virksomhed skal smide alle de gamle maskiner på porten og investere i nyt isenkram. For en forholdsvis beskeden investering, kan eksisterende maskiner og proces udnyttes bedre ved brug af vores Whisper 4.0, forklarer administrerende direktør, Erik Sten Andersen, Andertech.

Frem til 2025
Det samlede mål i industri 4.0 er den dag - måske så langt fremme som 2035 - hvor en maskine selv kan kommunikere med en lastvogn på vej mod produktionen for at fortælle, at produktionen er gået hurtigere end forventet, hvorfor leverancen skal fremskyndes i forhold til planlagt.

- Siden 2012 har vi haft fokus på at hente data ud fra eksisterende maskiner og gemme dem i skyen på en ukompliceret måde. Med Whisper 4.0 kan data hentes på tværs af nye og gamle maskiner, forklarer han, mens han gang på gang viser den sorte boks, som skal monteres på alle maskiner for at hente data for sende dem ud i skyen.

Besked på mobilen
For den enkelte medarbejder ved en maskine betyder Whisper 4.0 ofte et umiddelbart løft i den daglige arbejdsglæde. Det sker, når data præsenteres grafisk på en skærm, således at operatøren med et enkelt blik at afkode om processen kører godt, eller der er brug for en eller anden justering af en delproces. Det kan for plasts vedkommende eksempelvis være temperatur eller fugtighed i forhold til det endelige produkt.

- Her kommer vores lange erfaring ind i billedet. Vi er i al beskedenhed gode til at forstå processer og kommunikere den viden. Samtidig har vores produkt været prøvet af gennem mange år hos store danske industrivirksomheder, forklarer Erik Sten Andersen, der startede virksomheden for over 30 år siden.

Med Whisper 4.0 kan produktionen overvåges i real tid og man kan selv vælge, hvordan man vil informeres. Det kan eksempelvis ske via en personlig webside eller på mobilen. Direkte download af færdigkørte ordre og nøjagtigt forbrug af materialer er alt sammen muligt i systemet, der også gør det muligt af sende recepter direkte fra workordre.

Andertech benytter egne skærme med ekstra beskyttelse, der tåler eksempelvis acetone.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078