23948sdkhjf

Quantafuels byggeri skudt i gang

Torsdag blev erhvervsparken Green Lab i Skive indviet. Dermed var det også startskuddet til Quantafuels begyndelse i Danmark.

Regnen trommede lystigt på teltdugen over de talrige jakkesæt og sydende champagneglas, da erhvervspark Green Lab i Skive torsdag officielt blev erklæret åbent.

Dermed markerede det også åbningen for det norske selskab, Quantafuel, der med sin investering i 100 million-klassen i et dansk anlæg i Skive er en af de første selskaber, der skal sætte fut i Skive Kommunes grønne omstilling.

- Jeg ved godt, det er Green Labs åbning, men vi føler også, at det i dag er Quantafuels grand opening. Og vi er glade og stolte over, at vi bliver en del af den danske omdannelse af plastaffald, sagde Kjetil Bøhn, administrerende direktør i Quantafuel. 

Klar til foråret
Kjetil Bøhn havde taget turen fra Norge for at sætter den danske Quantafuel-afdeling godt i søen og markere spadestikket til anlægget.

Her fortalte han, hvordan Quantafuels anlæg allerede fra foråret skal omdanne dansk plastaffald til syntetisk diesel, som iblandet almindelig diesel skal bruges i biler og til søfartsindustrien.

60 ton kapacitet
Anlægget i Skive får en kapacitet på 60 ton, når det står færdigt, hvilket betyder, at det kan omdanne 60 ton plastaffald til diesel hver dag. Og det bliver der brug for i Danmark, sagde direktøren.

- I Danmark er der plastaffald nok til at fodre 30 af sådanne anlæg, sagde han i sit oplæg.

Anlægget ser i øvrigt ud til at blive den første af sin slags i Europa. Der er lige nu gang i et lignende norsk anlæg uden for Oslo, der egentligt skulle have været det første. Men aktuelt er anlægget i Danmark to måneder foran de norske planer, og nu ser Skive ud til at blive det første plast-til-diesel-anlæg i Europa.

Quantafuel har allerede et fungerende anlæg i Mexico.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094