23948sdkhjf

Vestjysk PUR-skum dæmper engelsk jernbanestøj

Bramming Plast-Industri leverer PUR-plader til engelsk prestigebyggeri.

Når fire nye boligblokke står færdige i den hippe ende af London engang i løbet af næste år, er det med vibrationssænkende PUR-plader fra Vestjylland støbt ind i byggeriet.

Intet mindre en tre jernbaner snor sig forbi lige i nærheden af det nye byggeri, og det stiller krav til dæmpningen af vibrationer i de nye lejligheder. Og her kommer Bramming Plast-Industri ind i billedet.

Absorberende PUR
Det vestjyske firma leverer et elastisk og vibrationsdæmpende skummateriale, der lægges i bunden under nederste betondæk, og er designet til at optage de vibrationer, der blandt andet kommer fra jernbanerne, så de ikke forplanter sig opad i etagerne.

Hver plade måler to kvadratmeter og er en PVC-plade, hvorpå der er montereret strimler af PUR-skum, er udviklet til at dæmpe vibrationer fra jorden, og som kan klare gentagne stødbelastninger uden at krakelere.

Engelsk samarbejde
Bramming Industri-Plast arbejder sammen med det engelske firma Ferrat Ltd., der også er specialister i vibrationsdæmpende anordninger. Ferrat Ltd. leverer blandt andet gummiblokke, hvorpå søjlerne til det øvrige byggeri skal monteres.

Byggeriet forventes færdigt i 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047