23948sdkhjf

154 redder jobbet på vingefabrik

Antallet af fyrede på vingefabrik skæres ned fra 600 til 446.

Det bliver ikke som varslet 600, men kun 446 medarbejdere, der mister deres job som følge af nedskæringerne på Siemens Gamesas vingefabrik i Aalborg. Mandag aften fik virksomhedens ledelse og tillidsrepræsentanter forhandlet sig frem til en aftale, der bringer antallet af fyrede ned på 395 timelønnede og 51 funktionærer.

Funktionærerne opsiges i denne uge, de timelønnede frem til og med tirsdag i næste uge.

50 ansatte tilbydes job på Siemens Gamesas vingefabrikker i andre lande, blandt andet på fabrikken i Hull i England.

Forhandlingerne om fyringerne blev indledt torsdag i sidste uge. Tidsrammen var tre uger, men aftalen blev altså forhandlet på plads på under en uge. I mellemtiden har en lang række virksomheder meldt sig som interesserede i at ansætte nogle af de fyrede.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at få en aftale på plads så hurtigt. Det afkorter den periode, hvor folk går rundt i usikkerhed og er bekymrede, siger Siemens Gamesas kommunikationschef Jan Kristensen.

- Jeg synes, det er en rigtig god aftale, vi har fået. Det er bestemt realistisk, at der er 50, som vil tage imod tilbuddet om job i udlandet, siger Thomas Fischer, 3F’s fællestillidsmand på vingefabrikken i Aalborg.

Efter fyringerne vil der fortsat være over 1.600 medarbejdere på vingefabrikken, der er Nordjyllands største private arbejdsplads.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11