23948sdkhjf

Dansk plastproducent køber op i fødevarebranchen

Plastvirksomheden Sky-Light A/S i Varde, har pr. 1. juli 2017 overtaget en af sine mangeårige samarbejdspartnere, nemlig det svenske selskab Formpac AB i Kungälv nord for Göteborg.

Dermed styrker Sky-Light A/S sin position som leverandør af låg med integreret ske, til det fremadstormende convenience marked af mejeriprodukter som f.eks. skyr, yoghurt, müsli, cultura og diverse proteinprodukter.

- Vi er utroligt glade for, at det lykkedes os at få lavet en aftale med Formpac omkring et køb af virksomheden. Sky-Light og Formpac har arbejdet særdeles godt og tæt sammen siden 2004, og med købet styrker vi vores fælles position på convenience markedet og vil kunne servicere og supportere vore samarbejdspartnere endnu bedre i fremtiden, siger Sky-Lights administrerende direktør og ejer, Søren Kjær Larsen.

Låg med ske
Formpac AB blev etableret i 1987 af idémanden og entreprenøren Hans Samuelsson, og startede med produktion af sprøjtestøbt plast med leverancer primært til fødevareindustrien.

Senere opdagede Hans Samuelsson et nyt forretningsområde, som passede godt ind til Formpac’s kernekompetencer. Hans Samuelsson så et markeds-potentiale indenfor convenience markedet for låg med integreret ske, og indledte i 2004 et samarbejde med Sky-Light A/S.

Sky-Light A/S leverede de termoformede pet låg, naturligvis godkendt til anvendelse i fødevareindustrien, og Formpac producerede den sprøjtestøbte plastske, og monterede denne inde i låget i en komplet automatiseret pakkeproces. 

Formpac omsatte i 2016 for 37 mio. svenske kroner og har 20 ansatte på virksomhedens adresse i Kungälv.   

Formpac’s direktør og ejer udtaler:

- Vi har haft et godt og fortroligt samarbejde med Sky-Light i mange år og vi ser helt klart Sky-Light A/S som den rette partner for os til at drive Formpac videre og sikre virksomhedens fortsatte vækst. Sky-Light har en langt bredere salgsstyrke og dermed kontakt til markedet, og så har Sky-Light samtidig de nødvendige økonomiske muskler til at understøtte virksomhedens vækstambitioner og markedets vækstpotentiale.

Sky-Light A/S er en af Europas førende folie- og emballageproducenter med hovedsæde i Varde.

Virksomheden blev etableret i 1960, har i dag 130 ansatte og omsætter for DKK 250 mio. Sky-Light A/S er en privatejet dansk virksomhed og bliver drevet af virksomhedens ejer og administrerende direktør, Søren Kjær Larsen.

Sky-Light var den første virksomhed i verden, som ekstruderede en flad Polyesterfolie (PET) til termoformning.

Sky-Light var ligeledes den første til at begynde at genbruge PET fra egen produktion, og har siden været førende mht. at kunne opnå højest mulig genbrugsandel i en folie.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078