23948sdkhjf

Bionedbrydelig plast sænker filmkvalitet

Genbrugt plastmateriale påvirker de nyproducerede produkters kvalitet, viser undersøgelse.

Selv små mængder nedbrydelig plast i affaldsstrømmene har en væsentlig negativ indvirkning på kvaliteten af genbrugsplastik.

Det viser en undersøgelse som blev gennemført af brancheorganisationen Plastics Recyclers Europe. Undersøgelsen har set på plastaffald fra Sydeuropa, hvor mængden af nedbrydeligt materiale i plastfraktionen er højere.

1000 tons genanvendt plast er blevet indkøbt fra Syd- og Nordeuropa og efter at have omdannet affaldet til genanvendt plastikfilm viste det sig at være væsentligt anderledes.

Huller i filmen
Blandt andet optrådte der huller og klumper jævnt fordelt i filmen af det sydeuropæiske materiale, mens ekstrudering af materialet fra Nordeuropa fungerede normalt.

Et nærmere kig på IR-spektrometri, termisk analyse og gaskromatografi viste, at fejlene opstod fra stoffer, der blev brugt til fremstilling af bionedbrydeligt plast, såsom stivelse, PLA (mælkesyre) og PBAT (polybutenadipatterephthalat)

Det menes, at dette viser behovet for at indføre separate strømme for nedbrydelig plast, således at de ikke blandes med strømmen af konventionelt plastaffald.

Trykket på øget brug af nedbrydelig plast vil gøre dette problem mere akut i fremtiden, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063