23948sdkhjf

Palsgaard går all-in på emulgatorer til plast

Ingrediensvirksomheden Palsgaard er primært er kendt for ingredienser til fødevareindustrien. Men om 10 år satser virksomheden på at være lige så store inden for plast. Nyt plastlaboratorium i Juelsminde skal hjælpe med at realisere det mål

Efter gennem 100 år at have leveret emulgatorer og andre stabiliseringsprodukter til fødevareindustrien, går ingrediensvirksomheden Palsgaard nu målrettet efter at blive lige så store inden for ingredienser til plastfremstilling.

- Vi har besluttet at gå all-in på plastområdet, lyder det stålfast fra Birger Brix, der er administrerende direktør - såkaldt Group CEO - i selskabet bag Palsgaard, der blandt andet omfatter selve emulgatorvirksomheden Palsgaard A/S.

Således er virksomheden i færd med at opføre en knap 2.000 kvadratmeter stor bygning i tre etager ved hovedkvarteret i Juelsminde i Østjylland, hvor en hel etage dedikeres til et plastlaboratorium, hvori Palsgaard kan udvikle og teste emulgatorer til plastindustrien.

Plast som nebengeschäft
Det er ellers emulgatorer til fødevareindustrien, som Palsgaard har vokset sig til et milliardforetagende med aktiviteter i over 100 lande på.

Undervejs er emulgatorer til plastindustrien - i plastmunde kendt som antistatiske agenter, antidug-agenter og dispergeringsmidler - opstået som en nebengeschäft, men står det til Birger Brix, skal omsætningen på produkter til plastindustrien gerne mangedobles i forhold til i dag.

- Plastingredienserne fylder ikke så meget i dag, men det skulle de gerne i fremtiden. Så hvis du spørger mig, tror jeg, vi om ti år er lige så store på plastområdet, som vi er på fødevarer i dag.

En kopi af et succesfuldt set-up
Forventningen er, at blandt andet det nye laboratorium og plastspecialisterne skal være med til at katapultere Palsgaards videnniveau og know-how på plast op til et niveau, hvor virksomheden bedre er i stand til - ligesom på ingredienser til fødevarer - at levere rådgivning og innovation til kunden.

- Vi har i mange år solgt emulgatorer til polymersegmentet, men så har det typisk været som specifikationsvare. Hvorimod når vi sælger til fødevaresegmentet, ved vi en masse om produkterne og kan hjælpe kunderne med produktudvikling og receptoptimering, siger Birger Brix med henvisning til de pilotanlæg og laboratorier, som Palsgaard i forvejen råder over til fødevaresegmentet.

Plastlaboratoriet bliver bygget op efter samme principper: Der vil være sprøjtestøbemaskiner i miniatureformat, testudstyr til at måle eksempelvis pigmentindholdet i plastprodukter samt små miniaturelinjer, der kan imitere fremstilling af eksempelvis vita wrap.

- Det er grundlæggende en kopi af det set-up, vi har haft succes med inden for fødevarer de seneste 100 år, hvor vi i høj grad leverer rådgivning og nyskabelse, slutter Birger Brix.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078