23948sdkhjf

Virksomheder peger på medarbejdermangel som største vækstbarriere

Hver tredje virksomhed har de seneste tre måneder forgæves forsøgt at hyre nye medarbejdere, viser rundspørge

Manglen på flere hænder er den største vækstbarriere i dansk erhvervsliv.

Det mener fire ud af ti virksomheder i en rundspørge, som Dansk Industri har foretaget blandt sine cirka 2100 medlemmer.

Over 500 virksomheder har givet deres mening til kende.

- Det kan godt være, at mangel på arbejdskraft har fyldt lidt mindre i foråret, hvor andre politiske tiltag har fået fokus, men meldingen fra virksomhederne er ikke til at tage fejl af, siger vicedirektør Steen Nielsen, chef for arbejdsmarkedspolitik i Dansk Industri.

- De mangler stadig kvalificeret arbejdskraft til at løfte opgaverne.

Generel usikkerhed nævnes også som en af årsagerne til, at udviklingsmulighederne i Danmark er hæmmet.

Undersøgelsen fra Dansk Industri viser desuden, at omkring hver tredje virksomhed forgæves har forsøgt at hyre nye kræfter i løbet af de seneste tre måneder.

- Det er fortsat en bunden politisk opgave at skaffe flere medarbejdere til de danske virksomheder. Den danske økonomi er blevet forbedret, og det økonomiske råderum er øget markant, fordi virksomhederne og deres medarbejdere betaler mere i skat, forklarer Steen Nielsen.

- Den positive udvikling vil vi se enden på, hvis der ikke er medarbejderne nok, og derfor er vi nødt til at se på, om vi kan få flere til arbejde lidt længere, og om vi kan gøre det nemmere at komme til Danmark for at arbejde på ordnede vilkår.

I 70 procent af tilfældende har virksomhederne angivet, at de forgæves har forsøgt at rekruttere faglærte. En pæn andel har også haft svært ved at finde ufaglærte og lærlinge.

Torsdag har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star) offentliggjort sin ledighedsindikator for juni.

Den viser, at ledigheden er svagt faldende.

Det taler ind i historien om, at der er rift om arbejdskraften, mener Erik Bjørsted, der er cheføkonom hos Dansk Erhverv.

- Der er masser af nye jobannoncer, og manglen på nye medarbejdere er stor. Så stor, at nogle virksomheder er begyndt at gå på strandhugst hos hinanden for at finde arbejdskraft, skriver han i en kommentar.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094