23948sdkhjf

- Fugt i bygninger bliver et større problem i fremtiden

Kan man kombinere brugen af EPS og XPS med klimafremmende tiltag?

Bewi mener ja. Faktisk kan både ekspanderet polystyren og ekstruderet polystyren være en af løsningerne på fugtskader i bygninger i en tid, hvor mængderne af vand fra himlen og fra havet ikke bliver mindre. 

Ikke kun på grund af materialernes lave optag af vand, men også fordi materialets sammensætning gør det meget modstandsdygtigt over for fugt, hvilket reducerer risikoen for skimmel og råd betydeligt.

- I takt med, at klimaforandringerne medfører mere nedbør og højere luftfugtighed, bliver det stadig vigtigere at beskytte bygninger mod fugtskader. Brug af EPS og XPS i fremtidens byggeri kan være del af en effektiv løsning på disse udfordringer, siger Martin Bendix, R&D Manager hos BEWI Insulation Danmark A/S i en pressemeddelelse.

Mængden af nedbør er stigende, og uden markante klimatilpasninger kan dette resultere i alvorlige og dyre skader på blandt andet bygninger, mener Martin Bendix.

Men det er ikke udelukkende nedbørsmængden, som kan gøre skade på bygninger og infrastruktur. Ifølge rapporten ”Højvandsstatistikker 2017”, som er udarbejdet af Kystdirektoratet, er forventningen, at ekstreme vandstande vil forekomme hyppigere i fremtiden som følge af klimaforandringer og stigende havniveau.

Flere og højere stormfloder og oversvømmelser kan blive konsekvenserne af klimaforandringerne i fremtiden, og det er derfor afgørende, at der tages højde for disse stigende vandstande og den øgede risiko for ekstreme vandstandshændelser.

- Brugen af EPS og XPS i terrændæk og fundamenter skaber en mere simpel, fugtbestandig og robust konstruktion, hvilket blandt andet betyder færre byggetekniske fejl. Dette er særligt vigtigt i fremtidens byggeri, hvor komplekse konstruktioner og bygningsdele kan være mere udsatte for skader forårsaget af blandt andet vand, siger Martin Bendix.

Valg af isoleringsmateriale er dog kun er en del af løsningen. Effektiv bortledning af vand og forberedelse af kloaksystemerne er også essentielle for at håndtere den øgede vandbelastning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093