23948sdkhjf

De vandt Plastic Design Student Award

Det blev to projekter fra Det Kongelige Akademi, der vandt Plastic Design Student Award 2024.

Konkurrencen, som udskrives af Plastindustrien, hylder md brancheforeningens egne ord 'innovative arkitektur- og designstuderende, som bruger plast som hovedmateriale i deres studieprojekter'.

Plastindustrien har netop kåret hele to vindere af Plastic Design Student Award 2024. Projekterne, der vandt, gik under overskriften "Out of the Box" og "Bundle – a Biobased Chair".

Vinderne kommer begge fra Det Kongelige Akademi, men fra to forskellige studieretninger: Furniture Design og Strategic Design and Entrepreneurship.

Lene Espersen, bestyrelsesformand i Green Hub Danmark, siger, at dommerpanelet er dybt imponerede over kreativiteten og nytænkningen i hele feltet. 

- Det var svært at vælge én vinder – derfor blev det til to. ‘Out of the Box’ og ‘Bundle – a Biobased Chair’ viser på hver sin måde en innovativ brug af plast, og de sætter en høj standard for fremtidens designere, siger Lene Espersen.

Konkurrencens vindere blev offentliggjort i en kreativ setting i Designmuseum Danmarks have, hvor Plastindustriens pavillon "Plastic Pavilion" var en del af konferencen 3 Days of Design i sidste uge. 3 Days of Design bød på eventen 'Circular Furniture Days', der var arrangeret sammen med Designmuseum Danmark, Formland-messen og Lifestyle & Design Cluster.

Blandt udstillerne kunne man finde Smallrevolution, hvis stifter og direktør Arendse baggesen også var en del af dommerpanelet sammen med Lene Espersen og Rasmus Grusgaard, seniorkonsulent i Plastindustrien.

Vinderne

Out of the Box

‘Out of the Box’ er et koncept, der skal bygge bro mellem producenter og designere for at muliggøre materialedrevet design som en nøgle til cirkulære produkter og løsninger.

Konceptet indebærer en månedlig levering af materialeprøver i forskellige formater til designere, ledsaget af en invitation til at besøge producenten og holde workshops. Initiativet sigter mod at uddanne designere og skabe nye samarbejder, der fremmer oplyst og bæredygtige materialevalg.

Projektet er udarbejdet af Maria Rodriguez & Or Hoyben fra Strategic Design and Entrepreneurship’ ved Det Kongelige Akademi.

Bundle – a Biobased Chair

’Bundle – a biobased chair’ er et design af en letvægtsstol i en biokomposit af hørfibre og PLA-plast fra majsstivelse. Stolen er produceret ved at varmepresse materialet, der både er biobaseret og bionedbrydeligt.

Gruppen har eksperimenteret med biobaserede kompositmaterialer og fundet frem til en materialesammensætning og et sæt designprincipper, der gjorde det muligt at skabe en smuk stol uden brug af virgine plastråvarer, som stadig er stærk og holdbar. Ved at varmepresse hørfibre og PLA fra majsstivelse opnås hårde skaller, der er sat sammen til et smukt møbel.

Plastic Design Student Award er etableret af Plastindustrien for at fremme samarbejdet og kendskabet til plastbranchen blandt arkitekt- og designstuderende. Formålet er at inspirere den nye generation af designere og arkitekter til at udvikle løsninger, hvor plast og andre materialer anvendes ansvarligt og cirkulært. Der er uddelt en præmie på 10.000 kr. til vinderprojekterne.

Kilde: Plastindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.5