23948sdkhjf

Terma vil fordoble omsætningen på tre år

2023 bød på tocifret vækst hos den østjyske forsvarsvirksomhed, der dog sigter meget højere i en ny strategiplan

Med det seneste regnskab fortsætter Danmarks største forsvarsvirksomhed sin vækst. Omsætningen landede i 2023 på 2,6 mia. kr., og det er 17 procent højere end året før. Overskuddet før skat steg med 57 mio. kr. til 228 mio. kr.

Dermed er Termas omsætning på fem år steget med 45 procent, og resultatet før skat er mere end fordoblet i samme periode.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over det flotte resultat, som Termas godt 1.500 medarbejdere har leveret. Terma er gået fra at være en leverandør af delløsninger og komponenter til en unik platform, der kan tage en ledende rolle som totalleverandør – både til det danske forsvar og udenlandske kunder. Dermed står Terma nu også langt stærkere og er klar til at løfte den fælles opgave, det er at styrke Danmark og Europas sikkerhed, siger Jes Munk Hansen, CEO i Terma, i en pressemeddelelse.

Ny vækststrategi: Omsætning skal fordobles på tre år

Sammen med regnskabet lancerer Terma også en ny og meget ambitiøs vækststrategi. Det er nemlig målet at fordoble Termas omsætning over tre år. Det skal opnås både gennem organisk vækst, men særligt opkøb bliver vejen frem:

- Den sikkerhedspolitiske situation i Europa kræver en stærk dansk forsvarsindustri. Det står Terma i spidsen for, og der er et behov for, at vi udvider vores kapaciteter. Vi har konkrete planer for en betydelig organisk vækst i de kommende år, men Termas vækst bliver særligt gennem opkøb af relevante virksomheder inden for forsvarsindustrien. Målet er at styrke Terma og Danmarks evne til at udvikle og producere relevante kapaciteter selv, forklarer Jes Munk Hansen, og tilføjer:

- Vi er allerede i tæt dialog med en række spændende virksomheder af betydelig størrelse. Derfor kan de første opkøb allerede falde på plads i dette kalenderår.

Mere kunstig intelligens og cybersikkerhed

Det er dog ikke kun opkøb, der investeres i fra Termas side. Danmarks største forsvarsvirksomhed har ifølge Jes Munk Hansen også investeret kraftigt i forskning og udvikling inden for særligt kunstig intelligens (AI) og cybersikkerhed:

- Den digitale krigsførelse vil kun vokse, og det har vi i Terma tidligt været opmærksomme på. Vi har derfor de seneste år investeret i og udviklet AI-løsninger, der markant kan højne overvågning og sikkerhed. Samtidig skal cybersikkerhed tænkes ind i alle løsninger og produkter i dag, og her er vi også godt med, fortæller Jes Munk Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094