23948sdkhjf

Pionererne i plastbranchen fylder 100 år

HASCO Hasenclever GmBH har formet fremstillingen af støbeforme lige siden 1924, hvor de første værktøjer til at forme bakelit, blev skabt. Siden kom global succes for HASCO, der i dag er kompletleverandør til moderne form- og sprøjtestøbning i hele verden.

I dag er der mere end 100.000 produkter i kataloget, men historien om den globale virksomhed begyndte for 100 år siden i en kælder i tyske Lüdenscheid. Her arbejdede Hugo Hasenclever, der grundlagde virksomheden, med at fremstille de første værktøjer til at forarbejde bakelit og skabe datidens moderne legetøj.

Milepælen der forandrede plastindustrien 

I 1960, da sønnen Rolf Hasenclever, stod i spidsen for virksomheden, kom endnu en milepæl. Rolf Hasenclever opfandt standardiseringen af komponentsystemet, som banede vejen globalt for HASCO, som i dag er repræsenteret i mere end 35 lande.

”Med standardiseringen af komponentsystemet blev arbejdet nemmere og mere effektivt for designere, værktøjsmagere og sprøjtestøbere. Der er ingen tvivl om, at milepælen i 1960 i høj grad har været med til at dominere vores og branchens historie,” forklarer Michael Harder, der er CEO hos HASCO Nordic AB. HASCO Nordic AB er et søsterselskab til tyske HASCO GmBH. 

Siden 1970’erne har de skandinaviske lande haft agenturer, men med etableringen af HASCO Nordic AB blev forankringen mere målrettet værktøjsfremstilling og sprøjtestøbning med fokus på det lokale - ”Be Global Act Local.”

Med standardiseringen af komponentsystemet blev arbejdet nemmere og mere effektivt for designere, værktøjsmagere og sprøjtestøbere. Der er ingen tvivl om, at milepælen i 1960 i høj grad har været med til at dominere vores og branchens historie Michael Harder, der er CEO hos HASCO Nordic AB.

”HASCO har sammen med et par andre virksomheder været med til at lægge grundstenene til støbningen af plast. Selv om patentet på standardiseringen af komponentsystemet fra 1960 for længst er udløbet, er det stadig de dimensioner, branchen bruger. Standardiseringen sikrer den dag i dag værdi gennem hele produktionskæden og styrker effektiviteten inden for konstruktion, montering og brug,” forklarer Michael Harder.

Komponentsystemet er et godt eksempel på HASCOs grundprincip om ikke at tilbyde så meget som muligt, men så meget som nødvendigt. En filosofi der sikrer tids- og omkostningsbesparelser i hele værdikæden inden for formstøbning.

HASCO de næste 100 år

Pionerånden har altid hersket i virksomheden, og i 1970 tager HASCO patent på vandkølingssystemet. I 1982 - langt før internettet for alvor bliver globalt – lancerer Hasco et digitalt katalog til designerne.

I dag leverer HASCO en bred vifte af digitale værktøjer som IoT Check og CAD-systemer, der sikrer de færdige produkter hurtigere vej til markedet og dermed kunderne en konkurrencefordel i de hurtigt omskiftelige markeder.

”Vi vil også være en del af branchen i de næste 100 år, derfor ligger innovation og høj kvalitet dybt forankret i virksomhedens DNA,” siger Michael Harder og uddyber:

”Der er en trend i markedet, hvor kunder efterspørger præfabrikerede og nøglefærdige produkter. Den udvikling er vi naturligvis en del af, og vi forventer, at efterspørgslen bliver større i de kommende år,” forklarer Michael Harder.

HASCO

Som førende producent af standardiserede, modulopbyggede kvalitetsprodukter samt individuelt udviklede varmkanalsystemer tilbyder HASCO innovative og økonomiske løsninger for konstruktører, formbyggere og sprøjtestøbere fra en enkelt leverandør.

Læs meget mere på www.hasco.com

Kilde: Hasco Nordic AB

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094