23948sdkhjf

Politiker blev klogere på rør og plastproduktion

Henrik Dahl undersøgte EU's indvirkning på lokal industri under besøg hos Wavin

Kampagnen til Europa Parlamentsvalget er i fuld gang, og kandidaterne rejser i øjeblikket land og rige rundt for at deltage i debatter og besøge virksomheder, som er direkte påvirket af den lovgivning, der vedtages i Bruxelles.

En af disse virksomheder er Wavin i Hammel, som med sine mere end 300 medarbejdere spiller en afgørende rolle i lokalsamfundet. Forleden fik Wavin besøg af kandidat Henrik Dahl, Liberal Alliance. Besøget var arrangeret af PVC Informationsrådet.

Henrik Dahl blev under besøget klogere på, hvordan EU-lovgivning påvirker den lokale plastbranche. Og nødvendigheden af en risikobaseret regulering for at bevare Europas konkurrenceevne og høje standarder for miljø og sundhed blev fremhævet, skriver PVC Informationsrådet i en pressemeddelelse.

På besøget fik Henrik Dahl et indblik i, hvordan PVC bruges til mange af de løsninger til håndtering af vand, som virksomheden producerer til det nordiske marked. Henning Stabell, produktchef for spildevand i Wavin, fremviste blandt andet et trelags spildevandsrør med genanvendt PVC i midterlaget, der opfylder de høje nordiske kvalitetskrav og har en CO2-besparelse på 50 procent i forhold til rør lavet af 100 procent nyproduceret PVC.

"Europas konkurrenceevne var også på dagsordenen, med særligt fokus på, hvordan EU-reguleringen indrettes, så den ikke fører til uhensigtsmæssig afindustrialisering. Produktion af plastråvarer er allerede i høj grad flyttet til andre regioner i verden. På 20 år er Europas andel af den globale produktion således halveret, og samtidig er plastforbruget i Europa steget", skriver PVC Informationsrådet.

Ole Grøndahl Hansen og Tobias Johnsen fra PVC Informationsrådet fortalte om, hvordan den europæiske PVC-industri med den frivillige aftale VinylPlus er lykkedes med at gøre PVC-produktion langt mere miljøvenlig, udfase uønskede ftalater, bly og cadmium, samt iværksætte genanvendelsesordninger, der betyder, at plasttypen i dag har en højere genanvendelsesprocent end gennemsnittet for plast.

På trods af disse markante forbedringer bliver også PVC-plasten i stigende grad produceret udenfor Europa, hvor kravene til kemisk produktion i mange tilfælde er mindre strenge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062