23948sdkhjf

Plastindustrien samler Nordens bioplasteksperter i København

Nordic Bioplastic Conference foregår på torsdag den 11. april

I næste uge rejser plastfolk fra hele Norden til Rådhuspladsen i København, hvor brancheforeningen Plastindustrien er værter for eventen Nordic Bioplastic Conference 2024. Det sker på torsdag den 11. april.

Her skal deltagerne følge et intenst sammensat program, der skal besvare spørgsmål om, hvor langt branchen er nået med bioplast og bionedbrydeligt plast.

Bioplasteksperter fra hele værdikæden står på listen over i alt 13 oplæg. De tæller blandt andre Hasso von Pogrell, European Bioplastics, Jan Nordegraaf, Innograaf BV, Anna Berggren, Perstorp, Anja Gylling, Velux, Anne Stenbæk, Novonesis (tidl. Novozymes), Gijs Habraken / Afsaneh Nabifar, BASF og Anne Dorthe Fethers, Solum.

Emnerne omhandler blandt andet "Strategier for genanvendelse af bioplast i Danmark", "Enzymatiske løsninger for circulær plast", "Plast fra alger" og "Velux' perspektiver på massebalance."

Det fulde konferenceprogram kan ses her.

Tilmelding skal ske hurtigst muligt men er stadig åben - her.

Nordic Bioplastic Conference er planlagt i samarbejde med Teknologisk Institut,  Nordisk Bioplastforening og IDA Polymer.
Bioplast

Udtrykket bioplast refererer til en række forskellige plastmaterialer, der stammer fra vedvarende ressourcer, er biologisk nedbrydelige eller begge dele. 

En biobaseret og bionedbrydelig plast er en plast, der er fremstillet af vedvarende ressourcer, såsom biomasse (majs, hvede, kartofler osv.), og er i stand til at nedbrydes biologisk under visse betingelser. Engangsartikler såsom emballage, drikkeflasker, engangsmadbeholdere og bestik er ofte lavet af disse materialer. 

Ikke-bionedbrydeligt og biobaseret bioplast: Disse materialer er også lavet af vedvarende ressourcer, men er designet til at holde længere og ikke nedbrydes. Bio-derived er et nyt udtryk for at angive plast fremstillet af biomateriale ved hjælp af en massebalance-tilgang. Dette gøres af den etablerede råvareindustri ved at ændre deres processer til at tolerere en bredere vifte af råvarer.

Kilde: Plastindustrien
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079