23948sdkhjf

Plus Packs resultat faldt med syv millioner på bundlinjen: - Vi havde forventet det og er tilfredse

Plus Packs direktør Anders Top Haustrup: - Vi leverer et tilfredsstillende resultat trods lavere aktivitetsniveau

Det er gået som forventet hos emballageproducenten Plus Pack, der netop har offentliggjort regnskabsresultat for 2023: Året har været udfordrende, nettoomsætningen faldt, men trods lavere aktivitet har man afsluttet regnskabsåret med et millionresultat på bundlinjen:

- Den høje inflation og generelle usikkerhed bevirkede, at forbrugerne købte mindre og valgte discount produkter fremfor premium produkter i køledisken. Dette påvirkede både kundernes efterspørgsel og Plus Packs aktivitetsniveau negativt. Vi er dog kommet tilfredsstillende gennem året, siger adm. direktør Anders Top Haustrup.

Koncernens nettoomsætning faldt med 73 millioner kroner fra 727 millioner kroner til 654 millioner kroner.

Resultatet før skat ekskl. ekstraordinære poster udgjorde 37 millioner kroner i 2023 sammenlignet med 46 millioner kroner i 2022. Efter skat faldt resultat fra 35 til 28 millioner kroner. Et resultat, som ledelsen er tilfredse med.

Odensevirksomheden har også høje ambitioner på emballageproduktion af materialer, der er nemme at genanvende. Målet er 95 procent, og foreløbig steg man i 2023 én procent fra 88 procent til 89 procent af den samlede produktportefølje.

"Plus Pack fokuserer på at reducere CO2-udledninger fra både driftsprocesser og råvarer og fik i 2022 valideret sine klimareduktionsmål af den internationalt anerkendte, uafhængige organisation SBTi (Science Based Targets initiative). I 2023 er Plus Packs direkte CO2-udledninger reduceret med 30 procent sammenlignet med 2022 og med 58 procent sammenlignet med basisåret 2018," lyder det i en meddelelse fra Plus Pack.

Plus Pack fik i 2023 bronzemedalje af EcoVadis for sin samlede bæredygtighedsindsats. EcoVadis er en global standard, som har evalueret over 85.000 virksomheders operationelle performance op mod 21 bæredygtighedskriterier og på tværs af 4 temaer: miljø, arbejdskraft og menneskerettigheder, etik og bæredygtigt indkøb.

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094