23948sdkhjf

Ny fabrik skal fremtidssikre genanvendelse af plast i pantsystemet

Mandag blev det første spadestik til Dansk Retursystems nye pantfabrik i Fredericia taget af borgmester Steen Wrist og adm. direktør Lars Krejberg Petersen. De fremtidige procesoperatører er pt. under uddannelse

Når Dansk Returystems nye fabrik står klar i udgangen af 2025, skal den håndtere alle de flasker og dåser, der pantes vest for Storebælt – i højsæsonen 3,5 mio. om dagen.

På fabrikken bliver emballagerne læsset af, hvorefter de sorteres og sendes til genanvendelse, så plast, glas og aluminium kan blive til nye flasker og dåser.

Det er en proces, der sikrer genanvendelse i et lukket kredsløb, og det er vi i Danmark nogle af verdens bedste til. Men det er også en proces, der kræver plads og konstant optimering, og derfor er Dansk Retursystems adm. direktør glad for, at første spadestik nu er taget til en ny fabrik.

- Med den nye fabrik samler vi vores aktiviteter i Vestdanmark og flytter fra to adresser i Løsning til én i Fredericia. Vi får moderne, avanceret udstyr, der sikrer mere effektive processer, og mere plads, der også giver mulighed for udvidelse, hvis der en dag bliver brug for det. Samtidig hjælper fabrikken os i målet om at nå CO2-neutralitet i 2030, bl.a. fordi der er god adgang til jernbanen, når vores materialer skal sendes til genanvendelse. På den måde er den nye fabrik med til at fremtidssikre pantsystemet, siger Lars Krejberg Petersen i en pressemeddelelse.

Uddannelse til medarbejderne

Dansk Retursystems produktionsmedarbejdere på den nuværende fabrik i Løsning er løbende blevet tilbudt uddannelse eller kompetenceløft uanset, om de skal med til den nye fabrik eller videre i arbejde hos en anden virksomhed. I den forbindelse har Dansk Retursystem et samarbejde med EUC Lillebælt, som uddanner de procesoperatører, der er brug for, på den nye fabrik. Lige nu er fire medarbejdere under uddannelse til procesoperatør, og i januar begyndte to nye lærlinge hos Dansk Retursystem med henblik på arbejde på den nye fabrik.

- Dansk Retursystem er en mangfoldig arbejdsplads med plads til mange forskellige typer af medarbejdere, og vi tilrettelægger arbejdet, så der er plads til, at vi hele tiden har nogen under uddannelse, og at vi også har plads til medarbejdere, der har særlige behov, siger Lars Krejberg Petersen.

Arbejdsplads med plads til alle

Også Fredericias borgmester, Steen Wrist, er glad for, at det er en mangfoldig arbejdsplads, der flytter til byen.

-  Uanset, hvor langt man i øvrigt er eller har været fra arbejdsmarkedet, så formår Dansk Retursystem at skabe rammer, hvor alle kan bidrage. Så det er fantastisk, at arbejdet med fabrikken nu bliver sat i gang. Det er jeg utrolig glad for, siger Steen Wrist.

Fabrikken står efter planen klar ved udgangen af 2025. Dansk Retursystem har en tilsvarende fabrik i Høje Taastrup, som håndterer de flasker og dåser, der pantes øst for Storebælt.

Fakta om den nye fabrik

Fabrikshal på 12.000 m2.

Anlægget håndterer de over 2,5 mio. flasker og dåser, der dagligt pantes vest for Storebælt. I højsæsonen kan der komme 3,5 mio. flasker og dåser ind om dagen.

På fabrikken sorteres flasker og dåser, og materialerne sendes til genanvendelse.

Byggeriet skal stå klar i udgangen af 2025.

Gråkjær er hovedentreprenør på byggeriet.

Kilde: Dansk Retursystem

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062