23948sdkhjf

Komposit-direktør drømmer om faldende rente

Tårnhøj inflation har de seneste par år betydet markante rentestigninger, og det har gjort ondt på mange virksomheder. Nu er inflationen imidlertid ved at være under kontrol på de fleste markeder, og det får investorerne til at forvente en rentenedsættelse på 1,5 procentpoint i 2024. Det skriver Børsen.

Hos Dencam Composite vil en rentenedsættelse komme som en glædelig overraskelse for administrerende direktør Jens Andersen.

Rentenedsættelser vil gøre det billigere for ham at drive virksomheden, dels i form af lavere udgifter til virksomhedens kassekredit, og dels i form at billigere lån, når der skal investeres.

Derudover peger Jens Andersen på, at virksomhedens kunder vil være tilbøjelige til at sætte flere projekter i gang. Dencam Composite fremstiller blandt andet forme til vindmøllevinger, og lavere renter vil gøre flere vindmølleprojekter rentable, og dermed give flere ordrer til den fynske virksomhed.

Selv om økonomerne spår faldende renter, er Jens Andersen dog lidt mere restriktiv, og budgetterer med et uændret renteniveau.

- Hellere blive positivt overrasket end at ødelægge forretningen, fordi man lod sig rive med af optimismen, siger han til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173