23948sdkhjf

Lego og Grundfos mister royal blåstempling

Grundfos, Lego, Georg Jensen, Jysk og Lego er blandt de virksomheder, som må sige farvel til prædikatet, når Frederik bliver konge

De 104 danske virksomheder, som kan kalde sig "Kongelig Hofleverandør", mister prædikatet ved tronskiftet, meddeler kongehuset på sin hjemmeside.

Det samme gælder for de fem udenlandske virksomheder, der har fået samme prædikat.

Virksomhederne vil dog kunne kalde sig kongelige hofleverandører frem til minimum 14. januar 2025. Der vil på et senere tidspunkt blive taget stilling til ordningen, oplyser kongehuset.

De berørte virksomheder er bekendt med, at prædikatet bortfalder ved et tronskifte. Det er virksomhederne informeret om, når de bliver "Kongelig Hofleverandør".

- Prædikatet "Kongelig Hofleverandør" har eksisteret i mere end 100 år og tildeles som en særlig anerkendelse af en virksomhed ud fra en vurdering af kvalitet, forretningsførelse, samfundsansvar og ordentlighed, skriver kongehuset.

Ifølge kongehusets hjemmeside udnævnes kongelige hofleverandører i forbindelse med dronningens fødselsdag, som er 16. april.

Tidligere var der både prædikatet "Leverandør til Det Kongelige Danske Hof" og "Kongelig Hofleverandør". Siden 2008 har kongehuset ikke skelnet mellem de to betegnelser. Og i dag er det kun prædikatet "Kongelig Hofleverandør", som tildeles.

18 virksomheder har dog valgt at beholde prædikatet "Leverandør til Det Kongelige Danske Hof". Det er eksempelvis Albani, Anthon Berg, Carlsberg, Dansukker, Toms, Tuborg og Tulip Food.

Det var i sin nytårstale, at dronning Margrethe meddelte, at hun træder tilbage som Danmarks dronning. Det sker efter 52 år på posten.

14. januar bliver kronprins Frederik til kong Frederik X, mens kronprinsessen bliver til dronning Mary. Dronning Margrethe beholder sin titel som dronning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063