23948sdkhjf

Udstilling om plast bliver til en bog

Udstillingen fra sommerens Plastic Pavilion i København foreviges i en bog. Plastindustriens sekretariat har samlet alle de udstillede produkter i en unik coffee table book, der bliver udgivet i løbet af efteråret

I fire uger denne sommer havde plasten indtaget Gammel Strand i København. Hér havde Plastindustrien bygget udstillingen Plastic Pavilion – Building Sustainable Societies i anledning af UIA verdenskongressen for arkitekter i København. 

Udstillingen samlede mere end 70 innovative produkter og løsninger i plast og dannede desuden rammen om en lang række debatter og arrangementer i dagene mellem den 19. juni og den 12. juli. Siden den fysiske pavillon blev pakket sammen, har udstillingen levet et digitalt liv på hjemmesiden plasticpavilion.com. 

Men nu genopstår den i fysisk form som en bog, der samler alle de udstillede produkter i en flot coffee table book. Det er brancheforeningen Plastindustrien, der udgiver bogen, og det er tanken, at den både skal fungere som en hyldest til sommerens pavillon og samtidig være en opslagsbog, over nogle af de forskellige produkter, som danske plastvirksomheder står bag. Det forklarer adm. direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup.

- Man kan sige, at bogen både er en fejring af den succes, Plastic Pavilion oplevede, samtidig med, at, det har været vigtigt for os at videreføre de vigtige fortællinger, sommerens pavillon dannede rammerne for. Det gør vi nu med den her bog, som jeg i al beskedenhed synes, er både flot og relevant. Når man bladrer igennem den, vil man foruden de mange flotte billeder også kunne læse lidt om de enkelte produkter og den forskel, de hver især gør i et moderne samfund.

Internationalt publikum

Bogen, der får titlen Plastics in Architecture & Design – The Plastic Pavilion Case Collection, er skrevet på engelsk for at gøre den mere tilgængelig for et internationalt publikum. En stor del af Plastindustriens medlemsvirksomheder har internationale samarbejdspartnere og kunder, for hvem en bog på engelsk vil være mere anvendelig.

- Det har været en overvejelse, om vi skulle lave bogen på dansk eller på engelsk. Da vi byggede pavillonen i sommer, var alle plakater og informationstavler på engelsk, så de også kunne læses af de internationale gæster, der var i København i forbindelse med verdenskongressen for arkitekter. Inden vi lavede bogen, forhørte vi os i branchen, og hér var tilbagemeldingen, at mange foretrak en engelsk bog, siger Thomas Drustrup.

Den nye bog samler mere end 150 forskellige cases i ni kapitler, der dækker over forskellige kategorier som blandt andet arkitektur og byggeri, plast i design, klimaløsninger og moderne isolering. Bogen rummer desuden en beskrivelse af Plastic Pavilion-udstillingen og de materialer, der blev brugt til at bygge den.

Sammen med bogen om Plastic Pavilion har Plastindustrien også lavet en plakat med fotograf Niels Nygaards billede af pavillonen. Det viser et nærbillede af pavillonen, hvor både udstillingsmontrer, sokkel og tagkonstruktion kan ses sammen med den ikoniske savsmuldsfarvede, 3D-printede vægkonstruktion, der dannede centeret for pavillonen på Gammel Strand. 

I baggrunden kan man ane de gamle, sprossede vinduer og røde mursten i bygningen Gammel Strand 52, der på den måde viser, hvordan traditionelle og moderne byggematerialer komplimenterer hinanden og sammen spiller en rolle i fremtidens samfund. Det samme billede udgør også forsiden af bogen, som udkommer i slutningen af november.

Artiklen er tidligere udgivet i samarbejde med Plastindustrien i Magasinet Plastforum den 17. november.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078