23948sdkhjf

Lego-familien topper igen listen: Øger milliardformue

Endnu en gang topper Lego-familien listen over de 100 rigeste danskere ifølge opgørelse fra Økonomisk Ugebrev

De rigeste danskere kan igen ånde lettet op. Efter et stort fald i den samlede formue i 2021 er den sidste år øget med 141 milliarder.

Det fremgår af magasinet Økonomisk Ugebrevs opgørelse over de 100 rigeste danskere i 2023.

Ti år i træk øgede de rigeste familier hvert år den samlede formue. Men da corona for alvor ramte pengepungen, begyndte det at gå ned ad bakke.

Samlet tabte de 100 milliardærer 89 milliarder fra 2021 til 2022.

Det er nu indhentet med mere til, skriver Økonomisk Ugebrev i en pressemeddelelse.

Tallene på listen over Danmarks 100 rigeste er ikke de eksakte formuer, men de bedst mulige skøn efter omfattende research over ejerforhold og regnskabstal for mere end 1600 selskaber, fremgår det af magasinet.

På førstepladsen sidder en gammel kending. Igen i år får Lego-familien Kirk Kristiansen lov til at blive på tronen med 318,2 milliarder ifølge magasinets opgørelse.

Lige efter kommer familien Holch Povlsen, også kendt som Bestseller-familien, der trods nedgang i formuen fra 2022 til 2023 beholder sin anden plads i år med 83,3 milliarder i formue.

Særligt bemærkelsesværdigt er også Ecco-ejer Hanni Merete Toosbuy Kasprzak med sine børn Anna og André Kasprzak.

I 2022 lå Ecco-familien på 11.-pladsen, men siden da er formuen øget med ni milliarder kroner og har placeret dem fire pladser længere oppe på en syvende plads.

Hanni Toosbuy Kasprzak har været særdeles stille omkring den fodformede sko i hele sin tid i skokoncernen. Særlig krigen i Ukraine brød ud, og Ecco som en af få danske virksomheder blev i Rusland, har stilheden været bemærket.

Men trods kritik fra flere sider er skoformuen vokset, hvilket kan ses på Ecco-ejerens placering på listen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063