23948sdkhjf

Lego-arving får hæderspris

Thomas Kirk Kristiansen modtager Årets Hæderspris 2023 ved Årets Ejerleder

Lego-familiens succes tager udgangspunkt i et fantastisk stykke dansk erhvervseventyr, der går helt tilbage i 1932, hvor der på et snedkerværksted i Billund hang et skilt med påskriften “Det bedste er ikke for godt”.

I dag er snedkerværkstedet blevet til en global virksomhed med over 900 butikker i 111 lande, der beskæftiger mere end 27.000 ansatte og omsætter for imponerende 64 mia. kr.

Det bliver belønnet med Årets Hæderspris 2023 ved kåringen af Årets Ejerleder.

- Prisen går i år til en særlig ejerleder-familie som anerkendelse af deres enestående resultater, og som ikke blot har inspireret børn og voksne over hele verden, men som også er et forbillede for ejerledere i dansk erhvervsliv og samfundet generelt, siger Ulrik Ræbild, partner og markedsleder i PWC, der står bag prisen sammen med Nykredit og Dansk Erhverv.

- Lego er et unikt legetøj, der i årtier har fået børn og voksnes kreativitet til at blomstre. Men Lego er mere end blot legetøj, det er en institution, der har sat sit præg på leg og læring i hele verden, fortsætter han.

I sin egen liga

Over årtier og fire generationer har familien truffet vigtige beslutninger, har overhalet sine konkurrenter og gjort koncernen til en international gigant i sin helt egen liga. Hver generation har spillet sin rolle i virksomhedens unikke historie og eventyr, blandt andet med en turnaround i 2000’erne, og så sent som i foråret har virksomheden gennemført et velplanlagt og succesfuldt ejerskifte.

- Vi er glade for, at Årets Hæderspris går til familien bag en af Danmarks mest toneangivende virksomheder. Der er tale om et nationalt klenodie med en unik ejerlederhistorie og en imponerende global succes, hvor vækst og værdier fortsat går hånd i hånd. Der er her skabt et globalt brand, der engagerer millioner af børn og voksne i kreativitet, leg, fantasi og problemløsning, og samtidig gør familien meget for det omkringliggende samfund, fortæller Henrik Rasmussen, regionsbankdirektør i Nykredit.

Også hos Dansk Erhverv ser man stor grund til at fejre den nykårede Hædersprismodtager 2023.

- Familien har formået at bevare og videregive deres passion for leg og læring gennem fire generationer, fra grundlæggeren Ole til hans oldebarn Thomas, og familien er lykkes med at gennemføre glidende og velplanlagte generationsskifter, der sikrer det langsigtede familieejerskab, slutter Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv.

Det er syvende år i træk, at Landsjuryen for Årets Ejerleder uddeler Hædersprisen i forbindelse med kåringen af Årets Ejerleder. Det sker som en anerkendelse og hæder til en ejerleder i Danmark, som gennem en årrække har ydet en enestående indsats. Hædersprisen går til en ejerleder, som gennem en lang årrække har haft en betydende indflydelse på dansk erhvervsliv og er indbegrebet af, hvad det vil sige at være ejerleder.

Tidligere er prisen blandt andet gået til Anders Holch Povlsen, Jørgen Mads Clausen og Lars Larsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11