23948sdkhjf

EPS-branchen i Nairobi: - Vi har et klart mål

EPS-branchen deltager ved forhandlingerne om den kommende globale plasttraktat i Kenya (INC-3)

Chresten Heide-Anderson, projektchef i EPS-branchen, er akkrediteret til FN’s Miljøprogram, UNEP. Det oplyser EPS-branchen til Plastforum.

Chresten Heide-Anderson tager til Nairobi i Kenya i næste uge, for at deltage i INC-3, som finder sted fra den 13. til den 19. november 2023. Her skal projektchefen være tovholder for EUMEPS’ arbejdsgruppe i forhold til den kommende plasttraktat, derudover er han udpeget til styregruppen for GESA (Global EPS Sustainability Alliance).

INC-3's betydning

- INC-3 har enorm betydning, da det sigter mod at udvikle et internationalt juridisk bindende instrument til bekæmpelse af plastforurening, især i det maritime miljø. Det vil blive forudgået af regionale konsultationer den 12. november og et forberedende møde den 11. november 2023. Dette understreger begivenhedens kritiske natur som en platform for internationale eksperter, politikere og industrielle interessenter, siger Chresten Heide-Anderson.

EPS-branchen har gjort det obligatorisk for foreningens medlemmer at forebygge plastforurening ved at implementere OCS (Operation Clean Sweep) og GMP (Good Manufacturing Practices) allerede i 2019. Derudover har branchen arbejdet målrettet på at øge genanvendelsen af EPS i Danmark og resten af Europa.

EPS-branchen har været med til at stifte Global EPS Sustainability Alliance (GESA), der er et internationalt samarbejde mellem EPS-foreninger i Europa, Nordamerika, Asien og Australien. Formålet er at fremme den cirkulære økonomi for EPS. 

GESA bidrager dels ved at øge kendskabet til mange af de gode løsninger, der allerede er for EPS i hele verden, og dels ved at udbrede kendskabet til de faktiske genanvendelsesrater for EPS rundt om i verden.

- Vi har faktisk kunnet dokumentere, at EPS-beskyttende og isolerende emballage er blandt de mest genanvendte typer plastemballage globalt, hvilket også er anerkendt af Ellen MacArthur Foundation, siger Chresten Heide-Anderson.

Han uddyber, at med omkring 40 procent af EPS-emballagen i Europa genanvendt, har den europæiske EPS-industri effektivt matchet genanvendelsesraterne for andre plastemballagetyper. 

- Det primære mål for os ved den kommende INC-3 session og fremover er at sikre bred anerkendelse af EPS som et ægte cirkulært materiale og en væsentlig komponent i den globale bevægelse mod klimaneutralitet, siger han.

Henrik Vasylyeva, formand for EPS-branchen og adm. direktør i Sundolitt, siger, at man i EPS-branchen har en ambition om, at alle væsentlige beslutningstagere anerkender, at EPS er et unikt materiale, som kan bidrage til den grønne omstilling og til at reducere samfundets klimapåvirkning – uanset om det er som emballage eller som isoleringsmateriale.

- Derfor er vi glade for, at det er lykkedes os - sammen med andre gode kræfter - at få samlet den globale EPS-industri, så vi kan dele løsninger og bidrage til en stærkere ensartet kommunikation om vores materiale.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078