23948sdkhjf

Unikt gå-på-mod: Brødre vinder pris som Årets Ejerleder

Jesper og Kim Laursen fra Melitek A/S vinder prisen som Årets Ejerleder

Jesper og Kim Laursen fra Melitek, der producerer polymer- og elastomercompounds til medicoindustrien, vandt i går aftes prisen som Årets Ejerleder 2023 på Sjælland: Trods vanskelige tider og modgang har brødrene formået at gennemføre en komplet turnaround og opbygge en succesfuld og stabil virksomhed, som har leveret og fortsat leverer ekstraordinære resultater. Sådan skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Successen skrev Plastforum om tidligere i år i et stort interview med Jesper Laursen.

- Jesper og Kim er to ejerledere med et unikt gå-på-mod. Uanset hvor sort det har set ud, eller hvor vanskelige udfordringer de har stået over for, så har Jesper og Kim fundet en løsning. De har formået at eksekvere på en ambitiøs strategi, samtidig med at de har skabt en virksomhed, der hviler på sunde værdier, fortæller Lars Vagner, partner i PwC i Ringsted, og fortsætter:

- Ejerlederne er målrettede og ambitiøse. De stræber efter konstante forbedringer og efter, at det nye år skal være bedre end det forgangne år. Deres særlige ledelsesværdier og evne til at sætte nye mål og følge en strategisk plan understreger, hvorfor Jesper og Kim er så dygtige ejerledere.

Deres særlige ledelsesværdier og evne til at sætte nye mål og følge en strategisk plan understreger, hvorfor Jesper og Kim er så dygtige ejerledere. Partner Lars Vagner, PwC

Turn-around og tillid

I år 2000 oplevede virksomheden en økonomisk krise og endte i betalingsstandsning. Ved hjælp af egne midler lykkedes det familien at kæmpe sig ud af betalingsstandsningen, men blot tre år senere blev de tvunget til at forlade deres ejendom ved Tuborg Havn. De besluttede hurtigt at flytte produktionen til Nørre Alslev. Herfra tog det fart for Melitek.

- Tillid udgør grundstenen i Melitek - tillid til medarbejdere, til kunder og til hinanden som brødre. De er til inspiration for andre og fortjener at blive anerkendt, fortæller Lene Qvist, regionsdirektør hos Nykredit på Sjælland.

Melitek A/S

Melitek blev grundlagt i 1979 af Jesper og Kim Laursens far. De to brødre blev i 1990'erne en del af Melitek, som producerer plastgranulat til den globale medicoindustri. Jesper og Kim har oplevet både op- og nedture. De ved, hvordan det er at være presset til det yderste og herfra foretage en turn-around og opbygge en særdeles succesfuld virksomhed. Det er netop, hvad de to ejerledere har gjort. De seneste år har Melitek præsenteret ekstraordinære resultater med trecifrede vækstrater.

Kilde: Melitek

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078