23948sdkhjf

Induflex ruster sig til fremtiden: Klimaklar!

Den nordjyske plastvirksomhed har netop fået diplom for at have fuldført programmet "Klimaklar Produktionsvirksomhed"

Da Dansk Industri og Industriens Fond i sin tid oprettede "Klimaklar Produktionsvirksomhed," var det med henblik på at støtte og yde rådgivning til produktionsvirksomheder i Danmark. Plus Pack, Bogense Plast, Uni-Technology og Letbek kan blandt andre bryste sig af titlen - og nu er turen kommet til plastbearbejdningsvirksomheden Induflex.

Som underleverandør er Induflex helt på det rene med, at man gennem egne CO₂-data, fastsættelse af reduktionsmål og forbedring af klimakommunikation kan leve op til de krav, kunderne stiller til underleverandørerne de kommende år.

De store virksomheder forpligter sig nemlig til at reducere CO₂-udledninger, og det er disse krav, der forplanter sig ned gennem hele værdikæden.

Med diplomet i hånden er Induflex parat til fremtiden, siger Rico Larsen, direktør og indehaver af Induflex.

- Som underleverandør til flere industrier er vi nødt til at være på forkant og fremtidsparat til at påtage os vores miljømæssige ansvar. Men det er svært at fastlægge, hvor man præcist skal starte. Derfor tog vi de spæde skridt med Klimaklar Produktionsvirksomhed, hvilket har givet os betydelig indsigt og forståelse for vores egen klimastrategi. Det er et vigtigt element for at styrke vores organisation på mange niveauer, både internt og eksternt, siger Rico Larsen.

Overskuelighed former styrket strategi

Med Klimaklar Produktionsvirksomhed har Induflex beskæftiget sig med CO₂-beregninger og GHG (Greenhouse Gas)-protokoller.

- Vi fandt faktisk ud af, at vi allerede var ret langt, såsom energi- og procesoptimering, hvilket giver en god indikation på, at vi er på rette vej. Men nu er vi mere opmærksomme på de lavthængende frugter, mens vi nu har de nødvendige værktøjer til præcist at måle vores CO₂-udledninger og planlægge nye initiativer, der samlet set skal reducere vores CO₂-aftryk yderligere, forklarer Rico Larsen.

Selvom mange virksomheder allerede arbejder på deres klimastrategi, håber Rico Larsen, at Induflex kan inspirere andre i flere industrier.

- Vi ved, at flere af vores underleverandører allerede er godt i gang med implementeringen af klimamæssige tiltag, men der kommer løbende nye krav, så det kan være svært at holde sig opdateret på alt. Dog, når man har de rette grundlæggende værktøjer på plads, bliver det lettere at opbygge en solid base, der kan tilpasse sig nye krav og ændringer. Vi håber, at vores erfaring kan inspirere hele vores forsyningskæde til at reflektere over deres egne initiativer, siger han.

Induflex

Induflex har hovedkontor i Støvring og fremstiller kundetilpassede plastløsninger som maskindele og komponenter til flere industrier i hele Danmark – særligt indenfor industri og fødevareprocesindustrien. 

Plastbearbejdningsvirksomheden huser en automatiseret maskinpark med blandt andet laserskæring, skæreplottere, CNC-fræs og -drej, digitalprint og montage. 

Virksomheden beskæftiger cirka 45 medarbejdere, der inkluderer specialister inden for materialevalg, konvertering fra stål til plast, teknisk plast og meget mere.

Kilde: Induflex

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112