23948sdkhjf

Tilmeldingsfristen nærmer sig: Skal du med på Netværksdagen?

Plastindustriens årlige 'Netværksdagen' afholdes torsdag den 23. november - tilmeldingsfrist er søndag den 19. november

Temaet er ESG og kunstig intelligens, når Plastindustrien om lidt afholder efterårets største Netværksdagen, der er den største fælles aktivitet i efteråret hos brancheforeningen.

Der er tilmeldingsfrist om en uges tid, nemlig den 19. november, hvis du skal nå at være med på Hindsgavl Slot den 23. november.

Hovedtemaerne er ESG og kunstig intelligens.

"Danske virksomheder står over for betydelige ændringer i deres rapporteringspraksis, når de nye bæredygtighedskrav træder i kraft fra 2024 og frem. De nye rapporteringskrav har til formål at støtte en bæredygtig omstilling inden for både miljø, sociale forhold og ledelsesmæssige aspekter. Vi ser nærmere på, hvilke konkrete praktiske implikationer ændringerne vil få for plastvirksomheder, både dem, der er direkte berørt, og dem længere nede i forsyningskæden," lyder oplægget fra Marie Gad, der er chef for global udvikling og bæredygtighed hos Dansk Industri.

Derefter kan man følge ét af tre spor: 

Uddannelse i plastindustrien:
Det faglige udvalg for plast vil kort præsentere deres arbejde og tanker for en ny strategi for plastmageruddannelsen. Herefter vil der være workshop med hovedfokus på uddannelsesbehov i virksomhederne, både erhvervsuddannelsen for unge og AMU-kurser for voksne. Workshoppen kommer til at handle om hvilken ’historie’ vil vi gerne fortælle om plastbranchen og arbejdet som faglært, hvordan rekrutterer vi flere lærlinge, skal vi have nyt navn, skal vi markedsføre Trin 1 (plastmedhjælperen) noget mere – evt. med nyt navn, samt om hvordan vi overkommer geografiske afstande. Vær med og giv dit input til plastmageruddannelsen.

Designguide 3.0
Plastindustrien har i regi af 'Netværk for cirkulær plastemballage' udgivet en ny version af designguiden for genbrug og genanvendelse af plastemballage til de private forbrugere. I dette temaspor vil Plastindustrien gennemgå de nye elementer i den opdaterede designguide. Ksenija Garbacenka, Group Sustainability Manager, Plus Pack, vil give en præsentation om design til genbrug og en gennemgang af nye forretningsmodeller og Maria Dahl, produktudvikler, Aage Vestergaard Larsen A/S vil fortælle om kvalitet i genanvendelsen af plast samt uddybe betegnelsen near-food.

AGV og AMR-robotter
Dyk ned i plastbranchens fremtid med AGV og AMR robotter (Automated Guided Vehicles og Autonomous Mobile Robots). Disse innovative teknologier muliggør effektiv flytning af produkter fra produktion til lager uden dyre gulvinstallationer. Plastindustrien har inviteret robotproducenten MIR med for at give en opdatering på teknologien og et generelt perspektiv på robotteknologiens nuværende status og betydning. Kom og opdag, hvordan din virksomhed kan drage nytte af denne revolution inden for robotteknologi til et uformelt eftermiddagsarrangement med masser af teknologientusiasme.

Netværksdagens hovedoplæg går på scenen kl. 16.00: Kunstig intelligens. Hvordan bruger vi den klogt? Det er partner og COO fra virksomheden twoday kapacity, Søren Toft Joensen, der holder oplæg.

"Kunstig intelligens rummer en verden af muligheder for virksomheder. Teknologien kan bruges til at udføre opgaver præcist og effektivt i forskellige løsninger og skabe overblik over store mængder information, som ellers kan være svære at holde styr på. Kunstig intelligens kan også bruges i samspil med andre løsninger som 3D-print og robotteknologi. Men hvordan bruger virksomheder de nye muligheder klogt og effektivt? Og hvilke nye kompetencer skal virksomhederne råde over?," lyder oplægget.

Efter en lang dag med faglighed rundes dagen af med uformel netværksbar, underholdning og middag.

Tilmelding skal ske her.

Netværksdagen er for medlemmer af Plastindustrien, men også repræsentanter fra andre danske plastvirksomheder og eksterne samarbejdspartnere er velkomne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062