23948sdkhjf

Plastindustrien bakker op om genbrug: - Vi skal udvikle et fælles system

Flere organisationer foreslår et fælles nationalt genbrugssystem for take-away-emballage. Plastindustrien bakker op om forslaget

En række organisationer, forskere og foreninger opfordrer i et åbent brev til at udvikle et nationalt genbrugssystem for take-away-emballage, hvor emballagen indsamles, rengøres og anvendes igen.Brancheforeningen Plastindustrien bakker op om forslaget. Det siger miljøpolitisk chef, Christina Busk i en pressemeddelelse:

- Vi er nødt til at genbruge endnu mere i fremtiden. Et landsdækkende genbrugssystem for take-away-emballage er nødvendigt, hvis vi skal op i en skala, hvor det for alvor gør en forskel. Når vi ser på genbrugsløsninger i dag, ved vi, at det kan være svært at få infrastruktur og økonomi til at hænge sammen. Derfor er vi nødt til at gå sammen og udvikle et fælles system, siger Christina Busk.

Designguide med fokus på genbrug og genanvendelse Plastindustrien har netop lanceret en ny designguide, der skal sikre at endnu mere plastemballage fra begyndelsen er designet, så det er nemt at genbruge eller genanvende. Designguiden er lavet i regi af Netværk for cirkulær plastemballage, og giver gode råd til både dem, der skal designe og anvende emballager og dem der producerer dem.

- Forslaget om et fælles genbrugssystem er fuldstændig i tråd med anbefalingerne i vores nye designguide. Genbrug skal ses som ét blandt mange tiltag, man kan anvende for at nedbringe mængden af affald. I nogle tilfælde vil det måske være mere hensigtsmæssigt at sortere emballagen som plast, der kan genanvendes som råmateriale i helt nye produkter. Mens man i andre tilfælde skal overveje, om man helt kan undvære en emballage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093