23948sdkhjf

Coloplast og Trioworld bidrager til ny solcellepark

De to plastvirksomheder sikrer sammen med en række andre aktører ny solcellepark, der skal levere strøm svarende til ca. 43.000 danskeres gennemsnitlige årlige elforbrug

I alt otte virksomheder på tværs af forskellige brancher - herunder to plastvirksomheder - bidrager til, at en ny solcellepark placeret tæt på Hoby i Lolland Kommune nu producerer vedvarende energi. 

Solcelleparken er 55 hektar stor, hvilket svarer til cirka 77 fodboldbaner, og forventes at producere 70 GWh strøm svarende til cirka 43.000 danskeres elforbrug.

Solcelleparkens tilblivelse er særligt interessant, fordi virksomhederne hver især har valgt at indgå aftale med energiselskabet Better Energy fra 1. oktober 2023. Det er et nyt fænomen i både Danmark og Europa på den måde at pulje energibehovet fra otte forskellige virksomheder gennem direkte elindkøbsaftaler - på engelsk power purchase agreement (PPA).

Disse virksomheder bidrager til solcellepark

Atea, Coloplast, COWI, PwC Danmark, Teknologisk Institut, Tivoli, Toms Gruppen og Trioworld.

Better Energy

Med den nyetablerede solcellepark bliver der tilført ny grøn strøm til det danske elnet, og energi fra vedvarende energikilder bliver en mærkbar andel af de otte virksomheders elindkøb.

Hos Coloplast er man glade for at påvirke den grønne omstilling i hele landet og ikke kun i egen organisation:

- Det glæder mig, at det, der svarer til Coloplasts samlede elforbrug i Danmark, nu bliver dækket af grøn strøm fra solcelleparken. Aftalen er et vigtigt skridt i vores målsætning om at indgå flere aftaler om vedvarende energi, der foruden at dække Coloplasts forbrug også bidrager til udvidelsen af ny vedvarende energi i samfundet, siger Camilla Hjort Pagh, overordnede ansvarlig for Coloplasts bæredygtighedsindsats.

Hos Better Energy mærker man i stigende grad, hvordan flere aktører på tværs af brancher går sammen om elkøbsaftaler, siger Mikkel Thorup Hansen, der er ansvarlig for selskabets elkøbsaftaler og uddyber:

- Ved at konsolidere vores PPA-partneres strømbehov i ét solcelleprojekt skaber vi en gavnlig løsning for både dem og klimaet. Dette kollektive initiativ er vigtigt for den grønne omstilling. Vores PPA-partnere demonstrerer et stærkt klimalederskab, og aftalerne understreger, at den grønne omstilling med fordel kan ske ved fælles indsats.

For Teknologisk Institut har aftalen været et stort skridt på vejen mod målsætningen om, at 100 procent af strømforbruget skal være produceret med vedvarende energi:

- Det er meget vigtigt for os at øge mængden af vedvarende energi i elnettet, som svarer til det, vi bruger til at drive vores faciliteter, siger Juan Farré, adm. direktør, Teknologisk Institut. 

Better Energy planlægger at etablere endnu et solcelleanlæg ved Gerringe på Sydlolland, der skal tilbyde grøn strøm til lokale virksomheder.

Energi Danmark er balanceansvarlig og styrer produktion og forbrug fra solcelleparken med henblik på at sikre netstabilitet og en problemfri integration til det bredere energinet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063