23948sdkhjf

Fantastiske oplevelser i vente for industrien på HI 2023

Formand for messekomiteen, Jørgen Stenberg, har store forventninger til årets HI-messe

Når MCH fra den 3.-5. oktober lægger halgulv til HI-messen, bliver det en messe, der er mere relevant end nogensinde. Det mener Jørgen Stenberg, der er formand for messekomiteen.

- Efter nogle kedelige år med corona, ser vi overalt et behov for at tale sammen face to face. At diskutere de løsninger, der kan skabes af de nyheder, der præsenteres på messen. Det kan man ikke kun via nettet, konstaterer han.

Den globale konkurrence

Han anerkender, at digitale kommunikationsformer kan løse en del opgaver i hverdagen, men at messen faktisk spiller en afgørende rolle, når beslutninger skal tages og samarbejder indgås.

- Tid er i dag en afgørende faktor for os alle. Messen fylder i år 60 år, og dengang var tempoet et helt andet. I dag skal man have et nyt produkt i støbeskeen samtidig med, at sidste nye produkt præsenteres på messen. Og den rigtige dialog mellem interessenterne kan være med til hele tiden at gøre os endnu bedre, så vi vinder i den globale konkurrence. Danmark har alle chancer for at vinde, hvis vi spiller kortene rigtigt. Og her er en messe som HI et perfekt udgangspunkt, forklarer Jørgen Stenberg.

Bombardement af aktiviteter

Han er ikke i tvivl om at 2023-udgaven bliver en fantastisk messe, og både arrangørerne hos MCH og messekomiteen har lagt sig i selen for at præsentere det bedste, som den danske industri har at byde på.

Ét er selvfølgelig de mange udstillere, der vanen tro har taget deres ypperste produkter og serviceydelser med til Herning. Men rundt omkring dem har messen sørget for et sandt bombardement af inspiration.

- Der foregår mange spændende ting på og omkring messen i år. IDA og Green Power Denmark har lavet et samarbejde over alle tre messedage med mange forskellige tiltag og indlæg, som passer godt til udstillere på selve messen, og som samtidig gerne skal være med til at tiltrække arbejdskraft til dansk industri. DI Produktion deltager også med løsninger og ideer til forskellige sider af industrien, lyder det fra Jørgen Stenberg.

Derudover peger han på, at svejsebranchen også i år er samlet på messen med flere interessante aktiviteter, ligesom de besøgende kan dykke ned i digitalisering og Industri 4.0 i messeområdet ”The Smart Company”.

Bæredygtighed i fokus

Jørgen Stenberg peger dog specielt på én tendens, der kommer til at fylde rigtig meget på HI i år.

- Bæredygtighed fylder mere og mere på messen. Der er langt igen, men rigtig mange firmaer i forsyningskæden er nået langt med deres produkter. Man har indset, at hvis man intet gør, dør man, og hvis man gør meget af de forkerte ting, dør man også. Så at finde den rigtige balance med at gøre produkterne mere bæredygtige uden at fordyre dem, det er kunsten, og vi er totalt set på vej, men mange skal hjælpes. Det er ét af de områder, jeg glæder mig meget til at følge på messen og i fremtiden, udtaler han.

- Så alle er klar til sammen med eksperter fra de danske produktionsvirksomheder, underleverandører og øvrige interessenter at sikre en god fremtid for Danmark, slutter Jørgen Stenberg.

Artiklen er en del af temaet HI-messen 2023.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.531