23948sdkhjf

Tidligere ejer af AVN Gruppen er død

Peter Krabbe er gået bort lørdag den 9. september 2023 efter længere tids sygdom – han blev 83 år. Det oplyser AVN Gruppen på sin LinkedIn-profil.

Peter Krabbe blev ansat i 1965 af AVN’s grundlægger, Alfred V. Nielsen, og købte virksomheden i 1972. Han var ejer og koncerndirektør for AVN frem til 2005, hvor han overdrog roret som koncerndirektør til sin søn Ole Krabbe. Ejerskabet er igennem årene overdraget til sønnerne Henrik og Ole.

Peter Krabbe har haft en kæmpe betydning for AVN, og han har helt frem til sin død fulgt interesseret med på sidelinjen. Under Peter Krabbe blev AVN udviklet til en gruppe af virksomheder, der i dag omfatter AVN Hydraulik, Masytec, AVN Pladeteknik og AVN Teknik.

Hele AVN Gruppen med sine nuværende 160 medarbejdere fortsætter som hidtil, med de samme værdier som Peter Krabbe og virksomhedens grundlægger havde.

I forbindelse med dødsfaldet har Eduard Flygenring, der i 77 år har beskæftiget sig i plastbranchen og solgt varmekanaler til sprøjtestøbemaskiner, fortalt denne lille historie til Plastforum:

"Jeg besøgte Peter Krabbe i forbindelse med et økonomimøde sidst i 80'erne. Peter Krabbe og jeg skulle tale om tilkøb af en drejemaskine, et samlet køb på 1,4 millioner. Mens vi drøftede købet over frokosten, sagde jeg bramfrit: "Man skulle bare have haft en million kroner her og nu, så ville jeg sikkert kunne købe maskinen for den sum". Peter grinte hjerteligt af det, og før han gik ud for at hente os en kop kaffe, spurgte jeg, om jeg måtte låne hans telefon? "Jaja", svarede han. "Bare tryk 0 for at ringe ud af huset".
Mens han hentede kaffen, ringede jeg til banken og til min store forbavselse sagde rådgiveren. "Skriv bare en check, så kan vi håndtere det formelle, når du kommer i banken næste gang".
Jeg skrev omgående en check, og da Peter kom tilbage med kaffen, lå der en check på en million kroner på hans skrivebord. "Tager du gas på mig?", spurgte han. Og sagde så: "OK, den tager jeg!". Og så havde jeg fået en drejebænk til en million kroner. Det var mange penge dengang i 80'erne, griner 91-årige Eduard Flygenring og mindes Peter Krabbe som et meget rart og varmt menneske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047